Федеральний суд минулого тижня ухвалив, що VicForests - лесопромышленная компанія, що належить уряду Вікторії, - порушила екологічні закони, коли вони зруйнували середовище проживання опосума Ледбитера, що перебуває під загрозою зникнення.

Вирубування лісів
Вирубування лісів

Екологи вітали рішення судді, яке створює важливий правовий прецедент.

У відповідності з так званими “регіональними лісовими угодами” ряд лісозаготівельних робіт в Австралії звільняються від федеральних законів про довкілля. Це фактично ставить інтереси лісозаготівель вище інтересів видів тварин, які на межі вимирання. Рішення суду звужує ці винятки і дає можливість створити більш суворі закони про лісовому господарстві.

Вирубування лісів в Україні
Вирубування лісів в Україні

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень
Показати ще

З 1971 року опосум Ледбитера є емблемою фауни Вікторії. Але тільки близько 1200 дорослих особин знаходяться в дикій природі, майже виключно в регіоні Центрального нагір'я.

Офіційні рекомендації по збереженню визначають найбільшу загрозу для виду як втрату середовища проживання і фрагментацію, викликану зруйнуванням дуплистих дерев, лісовими пожежами, лісозаготівлею та зміною клімату.

Повідомляється, що активісти від імені опосума виграли суд у компанії, яка руйнувала леси.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що мародери у США вкрали 50 рідкісних авто, вартістю від 60 тисяч доларів за кожну. Дивно, але поліція не стала шукати викрадені авто, так як у неї є справи куди важливіші.

Як повідомляв Знай.uа у США масово відкликають нові автомобілі Ford Mustang. Повідомляється, що з-за неправильного розташування камери, у зв'язку з чим деякі функції для допомоги водіння можуть працювати некоректно, що може призвести до аварій в подальшому.

Також Знай.uа повідомляв, що компанія Apple просить власників iPhone оновити свою ОС до актуальної версії. За заявами компанії, оновлення виправляє небезпечну вразливість, якою можуть скористатися хакери.