На думку деяких експертів, кількість шкідливих програм в мобільних додатках швидко зростає. Якщо за перші три місяці минулого року налічувалося 14,5 тис. вірусів для смартфонів Android, то в першому кварталі цього року їх число подвоїлося до 29 тисяч.

За оцінками експертів Upstream, кількість пристроїв Android, заражених шкідливим ПЗ, склало 11,2 мільйона, що на 7% більше, ніж у першому кварталі минулого року.

смартфон у руках, фото: pxhere
смартфон у руках, фото: pxhere

Найгірше те, що, незважаючи на всі заходи безпеки, багато шкідливі утиліти проникають в популярний магазин Google Play. Отже, експерти стверджують, що 9 з 10 найпопулярніших шкідливих програм були доступні на величезному ринку Google. Це означає, що вони пройшли перевірку безпеки і не були визначені як небезпечні. В кінці 2019 року 30% з 100 найнебезпечніших шкідливих програм були доступні в Google Play.

смартфон, gettyimages
смартфон, gettyimages

Популярні новини зараз
Без снігу, але з різкими морозами: синоптик розповіла про погоду в Україні взимку У рахунках за воду будуть нові суми: платити доведеться ще більше У жовтні введуть новий тариф на електроенергію: населення зможе платити менше З жовтня почнуться виплати: українці можуть готувати гаманці
Показати ще

Експерти також помітили одну закономірність - більшість шкідливих програм вписується в категорію розважального контенту, який дозволяє вам проводити вільний час і розважатися, читаючи новини, слухаючи музику, граючи в ігри. Самим проблемним додатком був Snaptube, кількість установок по всьому світу досягла аж 40 мільйонів. Google старанно працює над поліпшенням конфіденційності та безпеки операційної системи Android. В останній версії компанія запропонувала своїм користувачам більший контроль над ресурсами та областями, до яких програма має доступ.

Однак, далеко не всі користувачі розуміють, які програми можуть бути небезпечними.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що розумний браслет Xiaomi Mi Band 5 покажуть вже 11 червня, і у нас є кілька подробиць про цю новинку. Наприклад, гаджет буде підтримувати технологію безконтактної оплати NFC, і вона буде працювати навіть на території України.

Як повідомляв Знай.uа співробітники Apple підтвердили перенесення виходу iPhone 12. Схоже, компанія через пандемії все ж не встигла вчасно розробити і зібрати належну кількість iPhone 12, так що фанатам компанії доведеться почекати.

Також Знай.uа повідомляв, що власники смартфонів Xiaomi масово скаржаться на роботу гаджетів під управління MIUI 12. Відзначимо, що в компанії не вперше відбуваються подібні проблеми.