Бенедетто Мареллі, доцент кафедри цивільного та екологічного проектування в Массачусетському технологічному інституті (MIT), знайшов нове використання шовку. Готуючись до кулінарного конкурсу в лабораторії, єдина вимога якого полягало в тому, щоб додавати шовк в кожне блюдо, Мареллі випадково залишив на лавці полуницю, змочену в шовку. Через тиждень виявилося, що полуниця була ще їстівної. Без використання шовку полуниця через такий тривалий термін вже перестане бути їстівної при рівних умовах. Схоже, це стане справжнім проривом в кулінарії і доставці їжі.

Фото з експерименту

Мареллі на базі MIT створив стартап, який прагне повторити та розширити початкове відкриття, використовуючи шовк в якості основного інгредієнта для розробки продуктів, які продовжують термін придатності всіх видів швидкопсувних продуктів. За словами вченого, ця технологія значно збільшує термін придатності їжі. У теорії, це позитивно позначиться на економіці країн, особливо на тлі масового голодування в деяких регіонах нашої планети.

їжа, фото Pxhere
їжа, фото Pxhere

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Нагадаємо, що розумний браслет Xiaomi Mi Band 5 покажуть вже 11 червня, і у нас є кілька подробиць про цю новинку. Наприклад, гаджет буде підтримувати технологію безконтактної оплати NFC, і вона буде працювати навіть на території України.

Як повідомляв Знай.иа співробітники Apple підтвердили перенесення виходу iPhone 12. Схоже, компанія через пандемії все ж не встигла вчасно розробити і зібрати належну кількість iPhone 12, так що фанатам компанії доведеться почекати.

Також Знай.uа повідомляв, що власники смартфонів Xiaomi масово скаржаться на роботу гаджетів під управління MIUI 12. Відзначимо, що в компанії не вперше відбуваються подібні проблеми.