Китайська компанія Huawei через жорсткі американські санкції змушена відкласти запуск виробництва нових флагманських смартфонів. Про це виданню Nikkei повідомили кілька джерел, обізнаних про ситуації, пише DailyComm. Схоже, санкції США проти Huawei мають велику вагу для компанії, адже тепер Huawei необхідно знаходити нових постачальників компонентів для пристроїв. Також компанія не може співпрацювати з Google, а також використовувати сервіси пошукової системи на своїх пристроях.

Huawei, gettyimages
Huawei, gettyimages

Huawei зазвичай анонсує свіжу версію смартфонів флагманської серії Mate у другій половині року.

Однак поправки до правил експортного контролю, внесені Міністерством торгівлі США в травні 2020 року, в найближчі місяці заблокують виробництво мікросхем власної розробки Huawei на підприємствах зарубіжних чіпмейкерів, в тому числі тайваньської компанії TSMC. У зв'язку з цим Huawei довелося заново оцінювати наслідки санкцій для свого бізнесу і задуматися про можливості використання альтернативних компонентів, стверджують інсайдери.

Схоже, компанія якщо і представить свої нові смартфони, то тільки до кінця цього року. У будь-якому випадку, ситуація з США на поліпшення не йде.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Huawei, gettyimages
Huawei, gettyimages

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Google впроваджує в свої додатки сервіс для відеоконференцій Meet, яке є прямим конкурентом додатком Zoom. Meet Володіє тими ж функціями, що і її головний конкурент, але цей сервіс робився руками фахівців Google.

Як повідомляв Знай.uа вчені знайшли схожість динозаврів з черепахами. Учені з'ясували, що у динозаврів були м'які яйця, які вони закопували в землю, як черепахи. Однак, з еволюцією вони отримали тверду шкаралупу.

Також Знай.uа повідомляв, що компанія Tesla готується завоювати китайський ринок. Повідомляється, що корпорація хоче увірватися на ринок Китаю, так як Tesla користується величезною популярністю серед електрокарів. Можливо, на території Китаю вони теж будуть фаворитами.