Кожен з нас точно чули про двох популярні мікроархітектури - ARM і x86. Якщо у вас є комп'ютер і смартфон, швидше за все, вони працюють саме на x86 і ARM відповідно.

Не секрет, що на ринку компонентів для ПК і смартфонів Intel є монополістом, і більшість пристроїв зібрано на їх компонентах.

Apple, gettyimages
Apple, gettyimages

Між тим ARM з року в рік неймовірно стрімко розвивався, і перший тривожний дзвіночок був буквально два роки тому, коли вийшов iPad Pro 2018 на ARM-чіпсет A12X Bionic, який продемонстрував в бенчмарках кращі результати, ніж базовий MacBook.

Тепер же компанія Apple відмовилася від послуг Intel, так що пристрої Apple будуть працювати на чіпсетах власного виробництва на архітектурі ARM, яка дозволить збільшити швидкість роботи комп'ютерів. Подивимося, що компанія покаже вже до кінця року. Швидше за все, нові пристрої на власному чіпсеті з'являться вже на початку 2021 року.

Популярні новини зараз
Росія готує нові обстріли: цілитимуться по ядерних об'єктах України Головне за 21 вересня: українців не пустять до Європи, Ощадбанк візьме більше грошей, а з ВЛК не треба поспішати "Заморозки не буде": відома тарологиня відповіла, коли припиняться обстріли, і якою буде осінь 2024 Куб газу – по 15 грн, світло – 7,5 грн: українців обдеруть як липку
Показати ще

фото Getty Images
Apple, Тім Кук // фото Getty Images

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Adobe просить користувачів відмовитися від плеєра Flash, який вважається у всьому світі застарілим. Якщо раніше половина сайтів в мережі працювали з цією технологією, то зараз їй знайшли гідну заміну.

Як повідомляв Знай.uа компанія Microsoft раптово випустила оновлення для Windows 7. Варто відзначити, що компанія зробила це не для своєї вигоди: оновлення принесло браузер Edge для користувачів застарілої ОС, таким чином компанія хоче наздогнати Google Chrome.

Також Знай.uа повідомляв, що новий iPhone 12 буде менше iPhone SE 2 за розмірами. І це при тому, що сам дисплей у новинки буде більше. Причин кілька - у новенького iPhone 12 відсутні кнопка і рамки навколо екрану.