Міжнародний день астероїдів Організації Об'єднаних Націй 30 червня підкреслює розширюються зусилля ЄКА щодо забезпечення нашого майбутнього шляхом розуміння та усунення ризиків, пов'язаних з околоземными об'єктами, які можуть вплинути на нашу планету.

Астероїди, скріншот: YouTube
Астероїди, скріншот: YouTube

“Робота ЄКА і міжнародного співтовариства планетарної оборони є відмінним прикладом того, як усунути цю важливу небезпека”, - говорить генеральний директор ЄКА Ян Вернер. “Вплив астероїда - єдине стихійне лихо, яке ми можемо уникнути, якщо побачимо, що воно настане досить скоро”.

“Навіть коли загроза мала, уряди і міжнародні організації, такі як ООН, працюючи разом, показують, що можна заздалегідь підготуватися і зменшити шкоду від глобальної загрози, яка може торкнутися кого завгодно і де завгодно”.

згідно з Програмою Агентства з космічної безпеки, яка отримала значне збільшення фінансування в Раді міністрів Space19 + в листопаді 2019 року, ЄКА робить дії в рамках міжнародних зусиль по зменшенню астероїдних ризиків.

Популярні новини зараз
Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Мета ЕКА - координувати європейську частину глобальних зусиль по планетарної оборони, спрямованих на виявлення, вивчення і відстеження астероїдів, прогнозування, коли і коли вони можуть вдарити, та вжиття заходів щодо пом'якшення наслідків, якщо це необхідно.

Астероид, gettyimages
Астероид, gettyimages

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Adobe просить користувачів відмовитися від плеєра Flash, який вважається у всьому світі застарілим. Якщо раніше половина сайтів в мережі працювали з цією технологією, то зараз їй знайшли гідну заміну.

Як повідомляв Знай.uа компанія Microsoft раптово випустила оновлення для Windows 7. Варто відзначити, що компанія зробила це не для своєї вигоди: оновлення принесло браузер Edge для користувачів застарілої ОС, таким чином компанія хоче наздогнати Google Chrome.

Також Знай.uа повідомляв, що новий iPhone 12 буде менше iPhone SE 2 за розмірами. І це при тому, що сам дисплей у новинки буде більше. Причин кілька - у новенького iPhone 12 відсутні кнопка і рамки навколо екрану.