Повноцінні віджети на головному екрані iPhone в iOS 14 стали предметом активних обговорень в інтернеті. Деякі з користувачів запевняють, що віджети були взяті з Android, і компанія просто не заморочуюся, копіюючи функціонал у сусідній ОС. Однак, як зауважив популярний блогер Джонатан Моррісон, Apple придумала віджети задовго до виходу самої першої версії Android.

Apple Watch, gettyimages
Apple Watch, gettyimages

Моррісон згадав, що Apple першою реалізувала віджети ще в 2005 році в операційній системі Mac OS X 10.4. Демонстрацію віджетів світу проводив засновник і легендарний керівник Apple Стів Джобс. Тільки через три роки після цієї презентації компанія Google випустила першу версію Android з подібними віджетами. Так що ідея з корисною інформацією з додатків була все ж у Apple першою. Справа в тому, що компанія просто не хотіла їх використати у роботі смартфонів, але вже давно мала “козир в рукаві”.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Деякі користувачі, які вже оцінили роботу iOS 14 відзначили, що віджети від Apple помітно відрізняються від тих, які використовуються в Android.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що популярний месенджер Viber отримав купу крутих функцій завдяки оновленню. Тепер у користувачів є можливість листуватися в “секретній кімнаті”, в якій зникають повідомлення через час.

Як повідомляв Знай.uа Ілон Маск раптово продав один зі своїх маєтків за 29 мільйонів доларів. Досить непогане вкладення, так як роками раніше він купив його в 16 мільйонів доларів.

Також Знай.uа повідомляв, що експерти з NASA змогли довести, що на плутоні існував океан. Правда, це було дуже давно. Однак, рельєф поверхні підказав вказав на наявність океану в минулому.