Як ви можете бачити на анімації вище, захід на Урані - це насичена лазур, яка перетворюється в королівський синій з бірюзовими відтінками. Цей синьо-зелений колір походить від взаємодії сонячного світла з атмосферою планети. Коли сонячне світло, що складається з усіх кольорів веселки, досягає атмосфери Урана, водень, гелій і метан поглинають більш довгу червону частину світу. Короткі хвилі синього і зеленого світла розсіюються, коли фотони відбиваються від молекул газу та інших частинок в атмосфері. Подібне явище робить небо Землі блакитним в ясний день.

Джеронімо Виллануева, вчений-планетолог з Центру космічних польотів імені Годдарда НАСА в Гринбелте, штат Меріленд, створила симуляції заходу, створюючи комп'ютерне засіб моделювання для можливої майбутньої місії на Уран, крижану планету у зовнішній сонячній системі. Одного разу, зонд може спуститися в атмосферу Урану, за допомогою інструменту Вильянуэвы, який допоможе вченим інтерпретувати вимірювання світла, які покажуть його хімічний склад.

Щоб перевірити точність свого інструменту, Вільянуева змоделювала відомі кольору неба Урану і інших планет, деякі з яких показано вище.

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку "Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що популярний месенджер Viber отримав купу крутих функцій завдяки оновленню. Тепер у користувачів є можливість листуватися в “секретній кімнаті”, в якій зникають повідомлення через час.

Як повідомляв Знай.uа Ілон Маск раптово продав один зі своїх маєтків за 29 мільйонів доларів. Досить непогане вкладення, так як роками раніше він купив його в 16 мільйонів доларів.

Також Знай.uа повідомляв, що експерти з NASA змогли довести, що на плутоні існував океан. Правда, це було дуже давно. Однак, рельєф поверхні підказав вказав на наявність океану в минулому.