Підповерхневий океан на Європі, супутнику Юпітера, може підтримувати життя. До такого висновку дійшли дослідники NASA після експериментального відтворення відповідних умов в лабораторному середовищі. За оцінками вчених, вода, прихована під крижаною оболонкою Європи, могла утворитися в результаті радіоактивного розпаду.

Про це повідомляють NBC News.

Дослідники вважають, що океан Європи міг утворитися в результаті метаморфізму: інакше кажучи, нагрів і підвищений тиск, викликані раннім радіоактивним розпадом або подальшим поверхневим приливним рухом, призвели до руйнування водомістких мінералів з вивільненням води, що потрапила в пастку крижаного покриву. Вони також встановили, що цей океан спочатку був злегка кислим з високими концентраціями вуглекислого газу, кальцію і сульфату.

Юпітер і Європа, зображення Wikimedia Commons
Юпітер і Європа, зображення Wikimedia Commons

"Вважалося, що океан досі може бути досить сірчаним, але наше моделювання в поєднанні з даними космічного телескопа« Hubble »передбачає, що вода, швидше за все, збагатилася хлоридами. Іншими словами, її склад став більше схожий на океани Землі. Ми віримо, що він цілком придатний для життя. Європа - один з наших кращих шансів знайти життя в Сонячній системі" - каже один з керівників проєкту Мохіт Мелвані Дасвані.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Юпітер ледве пережив потужний удар планети-ембріона: відео зіткнення гігантів.

Як повідомляв портал Знай.ua, Юпітер наблизиться до Землі на рекордно близьку відстань.

Також Знай.ua писав, що Зоряні війни стали реальністю: планета-Х зжерла Юпітер, десант прибульців незабаром висадиться на Землю.