На початку червня Lucid Motors відправила “представника виробництва” Air в Північну Кароліну для аеродинамічних випробувань в удосконаленій аеродинамічній трубі Windshear. В результаті був підтверджений коефіцієнт лобового опору, що дорівнює 0,21, що зробило Lucid Air найекономічнішим в світі автомобілем класу люкс.

Це дуже важливо, особливо для електромобіля, який повинен бути максимально ефективним, щоб максимізувати пробіг. Lucid Motors говорить, що аэроэффективность є одним з основних принципів компанії.

Lucid Air, скріншоти

“Ми застосували уроки створення гоночних машин з найвищими у світі характеристиками, як невід'ємну частину процесу проектування Lucid Air”, - сказав Жан-Чарльз Монне, провідний фахівець з аеродинаміки Lucid Motors з 11-річним досвідом роботи в Формулі 1. “Це не просто досягнення найнижчого коефіцієнта опору. Також важливо мати високо збалансований автомобіль з керованим потоком повітря в усіх аспектах”, - додав він.

Для досягнення коефіцієнта опору 0,21 гладка форма кузова необхідна, але недостатньо. Lucid Air також має функціональні поверхні деталі, які ефективно направляють повітря через і навколо автомобіля. Це включає в себе бічні повітрозабірники в передній панелі, які згладжують повітряний потік навколо зазвичай турбулентних колісних арок, аеродинамічно оптимізовані конструкції коліс, і вентиляційні отвори в капоті, які направляють повітря навколо бортів автомобіля.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Іншими важливими елементами є безперервні, плавні вигини під поверхнею, які піднімаються до задньої частини Lucid Air, утворюючи аеродинамічний дифузор. Безпосереднім результатом аеродинамічної ефективності Lucid Air є дальність понад 400 миль (643 км), досягнута у реальних випробуваннях за допомогою бета-прототипів на дорогах загального користування на швидкостях шосе.

Виробництво Lucid Air дебютує на онлайн-заході 9 вересня, коли також будуть випущені специфікації, доступні конфігурації та інформація про ціни.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Sony на честь 10-річчя роздає 2 додаткові ігри для всіх передплатників PS Plus. Повідомляється, що обидві гри будуть доступними протягом місяця, так що кожен бажаючий може вдосталь награтися.

Як повідомляв Знай.uа, Ілон Маск потребує від працівників працювати швидше. З-за проблем з логістикою компанія не встигає розвозити авто своїм клієнтам, так що Маск знову піднімає настрій робітників.

Також Знай.uа повідомляв, компанія Apple вирішила випустити відразу 2 нових планшета, і вони отримають збільшений дисплей, якщо порівнювати з попередніми версіями. Імовірно, їх представлення заплановано на вересень цього року.