Канадське космічне агентство оголосило 26 червня, що планує укласти контракт з MacDonald, Dettwiler and Associates (MDA) на створення роботизованої руки, яка стане внеском Канади в вивчення Місяця.

Угода охоплює розробку того, що агентство називає Canadarm3, яка є роботизованою системою для Gateway, а не однієї роботизованою рукою. Він має одну руку завдовжки 8,5 метра, а також меншу, але більш спритну другу руку. Система також включає в себе набір спеціалізованих інструментів і включає в себе технології штучного інтелекту, що дозволяють здійснювати операції без участі людини.

МКС на орбіті Землі
МКС на орбіті Землі

Агентство не розкриває вартість контракту, який ще не був офіційно оголошений. Це також не давало чіткого графіка розробки Canadarm3. “Канадське космічне агентство активно працює зі своїми партнерами над визначенням архітектури Gateway і визначенням, коли Canadarm3 знадобиться в середині 2020-х років”, - заявило агентство. “Точна дата запуску залежить від загального розкладу Gateway”.

МКС, фото: lb.ua
МКС, фото: lb.ua

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Sony на честь 10-річчя роздає 2 додаткові ігри для всіх передплатників PS Plus. Повідомляється, що обидві гри будуть доступними протягом місяця, так що кожен бажаючий може вдосталь награтися.

Як повідомляв Знай.uа, Ілон Маск потребує від працівників працювати швидше. З-за проблем з логістикою компанія не встигає розвозити авто своїм клієнтам, так що Маск знову піднімає настрій робітників.

Також Знай.uа повідомляв, компанія Apple вирішила випустити відразу 2 нових планшета, і вони отримають збільшений дисплей, якщо порівнювати з попередніми версіями. Імовірно, їх представлення заплановано на вересень цього року.