Раніше на цьому тижні уряд Індії заборонив 59 китайських додатків для смартфонів. Ця заборона включав популярні додатки для соціальних мереж, такі як TikTok та інші. Тепер Джі Жун, представник посольства Китаю в Індії, заявив, що Китай “рішуче виступає проти” цього рішення, і це є “порушенням правил Світової організації”.

Ще в понеділок Індія заблокувала на території країни ці 59 додатків, в тому числі WeChat, TikTok, Helo і інші, з-за ймовірних загроз, які вони становлять для “суверенітету і безпеки” країни. Популярні додатки, такі як ShareIT, UC Browser, CamScanner, Shein і Club Factory, також були в цьому списку, заборона була накладена у відповідності з розділом 69A Закону про інформаційних технологіях.

смартфон, фото Pxhere
смартфон, фото Pxhere

Цзи Жун заявив, що “ми очікуємо, що Індія визнає взаємовигідний характер торговельно-економічного співробітництва між Китаєм та Індією, і закликаємо індійську сторону змінити свою дискримінаційну практику, підтримувати динаміку торговельно-економічного співробітництва між Китаєм та Індією, ставитися до всіх інвестицій та послуг”.

Хоча позиція Китаю проти цього кроку, уряд Індії заявляє, що ці заяви беруть участь в діях, які “наносять шкоду суверенітету і цілісності Індії, захист Індії, безпеки держави та громадського порядку”. Іншими словами, вони становлять небезпеку для своїх громадян щодо безпеки даних і конфіденційності. Примітно, що заборона прибуває незабаром після недавніх військових зіткнень вздовж індокитайських кордонів.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень
Показати ще

Смартфони, фото з вільних джерел
Смартфони, фото з вільних джерел

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Apple сильно дбає про безпеку даних своїх користувачів, так що з кожної ОС додаються нові фішки. тепер же стало відомо, що iOS 14 покаже, які програми стежать за власником смартфона, збираючи дані без їх відомства.

Як повідомляв Знай.uа iPhone Pro Max 12 отримає революційну камеру. Повідомляється, що смартфон зможе знімати 4K-відео з частотою 240 кадрів в секунду. На сьогоднішній день Android-смартфони не можуть похвалитися такими ж показниками.

Також Знай.uа повідомляв, Ілон Маск назвав главу Amazon наслідувачем. Повідомляється, що Джеф Безос зміг купив автомобільний стартап, який займається розробкою автопілота для транспортного засобу.