Розробник Дон Мортон (Don Morton) виявив, що додаток LinkedIn отримує доступ до своїх даних з буфера обміну при кожному натисканні клавіші, також в Твіттері розмістив відео, на якому додаток Reddit демонструє таке ж тривожна поведінку. Мова йде про смартфони iPhone.

фото Getty Images
Apple, iPhone // фото Getty Images

Нова функція в iOS 14, яка ще не випущена для широкої публіки, попереджає користувача, коли інше додаток отримує доступ до тексту в буфері обміну Apple. Повідомлення про вставлення вже отримали користувачі TikTok.

Було виявлено, що 53 додатки звертаються до буферу обміну при запуску, але TikTok копався в даних при кожному натисканні декількох клавіш.

смартфон в руках, фото Pxhere
смартфон в руках, фото Pxhere

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція
Показати ще

TikTok швидко відреагував, повідомивши світу, що він не отримує і не зберігає дані буфера обміну, а його функціональність була відключена в оновленні програми від 27 червня.

Коли Мортон виявив, що LinkedIn також бере участь у взятті даних буфера обміну “при кожному натисканні клавіші”, він швидко відреагував завдяки Эррану Бергеру, віце-президента з розробки споживчих товарів.

Представник Reddit повідомив The Verge, що сервіс не зберігає і не відправляє вміст буфера обміну, і 14 липня буде випущено виправлення, видаляє відповідний код.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що вчені з NASA створили парфуми “з запахом космосу”. Правда, купити їх зараз не вийде - поки компанія збирає гроші на мінімальну першу партію, так що відчути запах космосу вийде нескоро.

Як повідомляв Знай.ua, механік взяв у власника Tesla S авто, і вирішив протестувати її на порожній парковці. Однак, за збігом неудачніх обставин він її розбив, так що авто доведеться ремонтувати довгий час.

Також Знай.uа повідомляв, інсайдер порівняв макет iPhone 12 з іншими смартфонами яблучної корпорації. Повідомляється, що новинка набагато менше своїх попередників, хоча єкран по цифрам все ж більше.