Android підтримує в п'ять разів більше смартфонів і планшетів, ніж iOS. В результаті кількість додатків в Google Play Store значно вище, ніж в Apple App Store, і це робить процес перевірки додатків менш суворим для Android. Як і очікувалося, це дозволяє багатьом шкідливим програмам набагато легше проходити процес перевірки і залишатися в магазині Play Store до тих пір, поки їх не видалять за наявність вірусів. Google, однак, оперативно видаляє шкідливі програми, особливо коли мова йде про серйозні звинувачення, таких як фішинг. Згідно з недавнім звітом, інтернет-гігант в даний час закрив 25 додатків для обману користувачів та реєстрації облікових даних Facebook.

Шкідливі програми, gizchina

Французьке агентство кібербезпеки Evina нещодавно повідомило в Google про 25 шкідливих програмах для злому облікових даних користувачів Facebook. Це було досягнуто шляхом створення підробленої сторінки входу поверх фактичної сторінки входу в Facebook. Шкідливі елементи були замасковані під функціонал в додатках.

Дівчина зі смартфоном, фото Pixabay
Дівчина зі смартфоном, фото Pixabay

Французький агент також повідомив ZDNet, що деякі з цих шкідливих програм були в магазині Google Play більше року. Google видалив їх після перевірки результатів на початку червня.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що презентація ігор для Xbox X Series відбудеться вже 23 липня. Повідомляється, що покажуть ігри, які будуть доступні тільки на консолі, а також ті, які будуть доступні найближчим часом після виходу приставки.

Як повідомляв Знай.uа дизайн смартфона середнього рівня OnePlus Nord вже злили в мережу. Інсайдери стверджують, що новинка з'явиться вже в цьому місяці, а начинка буде просто відмінною, адже компанія завжди робила акцент на камеру.

Також Знай.uа повідомляв, компанія Xiaomi випустила недорогу капсульну кавоварку. Новинка порадує любителів кави.