Компанія Google дозволила користувачам підключити експериментальну функцію свого браузера Chrome, який економить заряд ноутбука. Правда. для цього потрібно зробити кілька нескладних маніпуляцій. Варто зазначити, що функція поки що знаходиться на етапі тестування, так що ніхто новинку пхати в доступну версію браузера не буде, щоб уникнути можливих збоїв.

Раніше ми вже розповідали, як нова функція може вирішити головну проблему Google Chrome, який часто називають “пожирачів енергії”, тому що в порівнянні з іншими браузерами він швидше розряджає аксесуари, коли у користувача відкрито багато вкладок одночасно.

смартфон, фото Pxhere
смартфон, фото Pxhere

По суті, система просто не буде оновлювати вкладки, які перебувають у статусі відкритих, але ними не користується власник пристрою. Вони просто будуть оновлюватися рідше, за рахунок чого оперативної пам'яті використаної буде значно менше.

Щоб оцінити новий функціонал, слід встановити бета-версію браузера Chrome Canary. Нові функції розробники тестують саме там, а тому ця версія може глючити і працювати нестабільно. Втім, нею можна користуватися паралельно із звичайним Google Chrome.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Ноутбук, фото: Pixabay
Ноутбук, фото: Pixabay

Після скачування запустіть Chrome Canary, відкрийте там нову вкладку і наберіть в адресному рядку №Сһгоме: // flags№. У вікні виберіть пункт “Throttle Javascript timers in background”, а потім в меню поставте галочку навпроти “Enable immediately when a tab is hidden”. Після перезавантаження браузера можна оцінити роботу системи.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що влада США хочуть заборонити TikTok на території штатів. Причин кілька. Приміром, соцмережа не раз ловили на стеженні за користувачами, що суперечить інтересам безпеки США.

Як повідомляв Знай.uа голова Panasonic заявив, що Ілон Маск “божевільний геній”. Зазначимо, що Panasonic і Tesla співпрацюють один з одним, де останнім часом між у спільній роботі з'явилися деякі проблеми.

Також Знай.uа повідомляв, що компанія Google відновила роботу Android. Повідомляється, що ОС для мільйонів смартфонів мала декілька вразливостей, які дозволяли хакерам зламати будь-який смартфон.