Згідно джерелу, нове оновлення Windows 10 збірки KB4559309 порушило нормальну роботу комп'ютерів. Завантаження займає більше часу, ніж зазвичай, і в самій ОС вже відбувається уповільнення. Як звичайні додатки, так і веб-сторінки завантажуються довше. Проблема в тому, що KB4559309 встановлюється автоматично, а сама Microsoft ще не з'ясувала, у чому саме полягає проблема.

Windows 10, gettyimages
Windows 10, gettyimages

Оскільки оновлення пов'язано з Edge, команда розробників браузера працює над проблемами, викликаними його установкою. Між тим, рішення проблеми - вручну видалити оновлення KB4559309 з системи.

29 липня 2020 року Windows 10 виповнилося 5 років. Ця операційна система була випущена в середині 2015 року і була запропонована в якості безкоштовного оновлення для Windows 7 і Windows 8. Використовуючи цей прийом, Microsoft сподівалася дуже швидко збільшити кількість активних користувачів нової ОС в той час - до 1 мільярда за 2-3 роки! Але це не спрацювало. Microsoft досягла заповітної мільярда тільки в цьому році.

Windows 10, gettyimages
Windows 10, gettyimages

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Microsoft також зазнала невдачі з голосовим помічником Cortana. Переходячи від вже забутої мобільної платформи Windows Phone, вона повинна була серйозно конкурувати з Apple Siri і Google Assistant. Фактично, система не прижилася на платформі ПК, в тому числі з-за надто ревних спроб Microsoft нав'язати її користувачам, наприклад, додавши Cortana в рядок пошуку в меню “Пуск”.

Але з браузером, Edge все не так погано. Після переходу на двигун Chromium він дійсно почав набирати популярність, хоча і повільно.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що на компанію Xiaomi подала в суд індійська компанія. Повідомляється, що китайська корпорація порушила кілька патентів при створенні некоторіх моделей смартфонів.

Як повідомляв Знай.uа компанія Apple підтвердила перенесення презентації iPhone 12. Звичайно про причини корпорація не захотіла говорити, але інсайдери стверджують, що мова якраз в ланцюжку поставок деталей. Яблучна корпорація просто не встигає зібрати потрібну кількість гаджетів.

Також Знай.uа повідомляв, що компанія Google тепер робить резервну копію будь-якого смартфона на Android і iOS. Повідомляється, що нова функція дозволить фанатам Google відмовитися від iCloud на користь сервісів пошуковика.