Ідея про те, що колись на Марсі був теплий і вологий клімат, є основною причиною, по якій вчені припускають, що в її ранньої історії на планеті могли бути створені відповідні умови для життя.

Тепер ця теорія може опинитися в скрутному становищі, так як нове дослідження припускає, що марсіанська поверхня була заселена величезними льодовиками, які вирізали марсіанський ландшафт, а не річки, як вважалося раніше, ставлячи під сумнів, наскільки придатним для життя був Марс раніше.

Лід на Марсі, NASA

Виявлення ознак минулого життя на Марсі є основною метою недавньої місії НАСА, яка відправила новітній марсохід агентства, Персі, в кратер Джезеро, щоб зібрати зразки, які, як сподіваються вчені, можуть містити сліди вимерлою мікробної життя.

Кратер Джезеро розташований на західному краю Исидис Планития, гігантського басейну на північ від марсіанського екватора.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Вчені вважають, що в кратері колись знаходилася стародавня дельта річки, викликана повінню району; вода, яка, можливо, почала свою подорож з давнього нагір'я на півдні.

Марс, фото Pxhere
Марс, фото Pxhere

Ця теорія підкріплена мережами долин у стародавніх південних нагір'ях, які пояснюються тим, що рідка вода тече по Червоній планеті, створюючи річки на марсіанській поверхні мільярди років тому.

Якщо це так, то це поставить під сумнів наше розуміння ранніх придатних для існування умов на Червоній планеті, оскільки створення мереж долин з локалізованої води під льодовиками не вимагає теплого клімату або величезної кількості проточної води, формує марсіанський ландшафт.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Google позбавила YouTube корисної функції. Повідомляється, що тепер сервіс залишиться без субтитрів, які автоматично створювали під відео, або ж вручну автори додавали відео. За словами компанії, функція в основному використовувалася для спаму.

Як повідомляв Знай.uа компанія Microsoft хоче викупити TikTok. У всякому разі, у некоторіх регіонах. Повідомляється, що Трамп хоче заблокувати соцмережа, але якщо власником програми стане американська компанія, вона зможе перенести дані користувачів на американські сервери.

Також Знай.uа повідомляв, що компанія Apple нахабно збрехала власникам iPhone. Під час реклами iPhone 11 компанія вказувала на захист від води. Однак, під час занурення у воду один з таких смартфонів зламався, але компанія вирішила не ремонтувати смартфон по гарантії.