Компанія оголосила, що WhatsApp впроваджує нову функцію, яка дозволяє користувачам швидко знаходити вміст вірусних повідомлень для перевірки дезінформації. Починаючи з сьогоднішнього дня, значок лупи почне з'являтися поруч з повідомленнями, які були переслані через ланцюжок з п'яти або більше осіб. Натиснувши на нього, ви зможете знайти зміст повідомлення в Інтернеті, маючи на увазі, що це повинно виявити будь-які поширені теорії змови або дезінформацію, що міститься в повідомленні.

На скріншоті функції, випущеної WhatsApp, він використовує приклад вірусного повідомлення, в якому стверджується, що"пиття свіжої кип'яченої часникової води вилікує COVID-19". При пошуку в Інтернеті з'являються три перевіряючих факт веб-сайту, які позначають це твердження як помилкове. Ще в березні CNN повідомив, що медична дезінформація стає проблемою в службі повідомлень, що належить Facebook.

Спроби Facebook контролювати неправдиву інформацію в WhatsApp ускладнюються наскрізним шифруванням служби, яке не дозволяє їй переглядати вміст будь-яких повідомлень, що відправляються службою. Завдяки новій функції пошуку WhatsApp дає користувачам можливість самостійно перевіряти фактичну інформацію, а не проактивно сканувати повідомлення на предмет загальних теорій змови.

смартфон, gettyimages
смартфон, gettyimages

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Нова функція пошуку тепер доступна на iOS, Android та в Інтернеті в Бразилії, Італії, Ірландії, Мексиці, Іспанії, Великобританії та США.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що в США дозволили керувати літаючим авто на дорогах загального користування. Звичайно, вони не зможуть злітати і приземлятися, але це величезний крок в сторони авто, який можуть з легкістю злетіти при необхідності.

Як повідомляв Знай.uа, глава Salen звинуватив владу Китаю в крадіжці 800 мільйонів доларів, які глава компанії хотів витратити на будівництво заводу. За допомогою хитрощів і обману влада Китаю отримала круглу суму.

Також Знай.uа повідомляв, що компанія Xiaomi запатентувала унікальний смартфон, у якого є знімний дисплей. Повідомляється, що сам дисплей може працювати окремо від корпусу. Правда, далеко не факт, що сам прототип з'явиться на ринку.