У сучасних смартфонах все більшої популярності набувають екранні сканери відбитків пальців. Більшість вважає цей метод аутентифікації найбільш зручним, якщо не найшвидшим. Однак технологія суміщення дисплея зі сканером відбитків пальців має один недолік, про який до недавнього часу не було відомо.

Його виявив один з ентузіастів, які поділилися своїм відкриттям на форумі Reddit. Він стверджує, що в прихованих системних налаштуваннях Xiaomi Mi 9t він виявив можливість переглядати те, що фіксує мікрокамера оптичного сканера відбитків пальців. На підтвердження своїх слів він розмістив на форумі відео, що демонструє цю "фічу". Ви можете переглянути відео нижче.

Якість зображення і дозвіл далекі від ідеалу, тому ви нічого не побачите. Але, незважаючи на це, учасник порталу XDA-Developers Мішаал Рахман вважає, що це небезпечна вразливість, яку необхідно заблокувати. Він стверджує, що цей недолік не має нічого спільного з безпекою самого датчика. Проблема в самій прошивці.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

На даний момент Xiaomi ніяк не відреагувала на виявлення, і немає інформації про те, чи виправить він недолік в своїх пристроях, оснащених сканерами відбитків пальців.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, експерти прогнозують невдалий квартал для Apple. Повідомляється, що виручка впаде до 30% за однієї умови - якщо яблучна корпорація видалить з App Store сервіс WeChat, яким користуються мільйони жителів Китаю.

Як повідомляв Знай.uа, компанія Apple "наїхала" на невелику компанію через схожість логотипів. У всякому разі, на думку Apple, компанія Prepear використовує логотип груші, який порушує унікальність логотипу компанії Apple.

Також Знай.uа повідомляв, в мережі показали новий контролер для Xbox, який буде продаватися разом з новою консоллю від Microsoft. Можна помітити, що дизайн теж змінили, хоч і не радикально.