У сучасних смартфонах все більшої популярності набувають екранні сканери відбитків пальців. Більшість вважає цей метод аутентифікації найбільш зручним, якщо не найшвидшим. Однак технологія суміщення дисплея зі сканером відбитків пальців має один недолік, про який до недавнього часу не було відомо.

Читайте Знай в Google News!

Його виявив один з ентузіастів, які поділилися своїм відкриттям на форумі Reddit. Він стверджує, що в прихованих системних налаштуваннях Xiaomi Mi 9t він виявив можливість переглядати те, що фіксує мікрокамера оптичного сканера відбитків пальців. На підтвердження своїх слів він розмістив на форумі відео, що демонструє цю "фічу". Ви можете переглянути відео нижче.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Якість зображення і дозвіл далекі від ідеалу, тому ви нічого не побачите. Але, незважаючи на це, учасник порталу XDA-Developers Мішаал Рахман вважає, що це небезпечна вразливість, яку необхідно заблокувати. Він стверджує, що цей недолік не має нічого спільного з безпекою самого датчика. Проблема в самій прошивці.

На даний момент Xiaomi ніяк не відреагувала на виявлення, і немає інформації про те, чи виправить він недолік в своїх пристроях, оснащених сканерами відбитків пальців.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що експерти виявили вразливість в чіпсетах Qualcomm, які встановлені майже на половині Android-смартфонів. Повідомляється, що баг дозволяє віддалено отримати доступ до гаджету, причому без відома самих користувачів.

Як повідомляв Знай.uа, глава Tesla розповів, чому автовиробники відстають від Tesla на кілька років у виробництві електрокарів. На подив, хоч Tesla і дозволяє використовувати патенти безкоштовно, виробники хочуть створювати свої технології, і не залежати від однієї компанії.

Також Знай.uа повідомляв, що Twitter хоче приєднатися до TikTok. Звичайно, купити сервіс цілком не вийде, але злитися з ним цілком непогана ідея, враховуючи, що вже у вересні TikTok можуть заборонити на території США.