Tesla бере участь у розробці розумних годинників згідно з новою інформацією від FCC. Питання в тому, в якій мірі і чому?

Відомо, що автовиробник виходить за рамки бізнесу електромобілів, але навіть для Tesla це буде в новинку.

Xplora Technologies, норвезька компанія з виробництва носимих пристроїв, що спеціалізується на розумних годинниках для дітей, подала заявку в FCC на новий розумний годинник і вказала, що Tesla бере участь у цьому проекті.

Незрозуміло, чому Тесла була залучена до такого проекту.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Зокрема, вони запитують дозвіл FCC на використання можливості підключення на своїх смарт-годинниках x5 Play/x5 Play eSIM, які були створені для відстеження дій дітей і дозволяють їм відправляти голосові і заздалегідь визначені текстові повідомлення.

Важко повірити, що Tesla візьме участь у розробці розумних годин для дітей, але цьому є кілька можливих пояснень.

По-перше, Tesla могла придбати Xplora Technologies-пояснюючи, чому вона згадується в начинці.

Таким чином, можливо, що Tesla дійсно хоче використовувати Платформу розумних годинників Xplora.

Ми бачили, що сторонні розробники додатків створили Додатки для Apple Watch для керування автомобілями Tesla за допомогою розумних годинників.

Оскільки Tesla переходить на використання телефонів замість брелоків для ключів для Model 3 і Model Y, можливо, Tesla хоче запропонувати розумні годинники в якості додаткового ключа.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що експерти виявили вразливість в чіпсетах Qualcomm, які встановлені майже на половині Android-смартфонів. Повідомляється, що баг дозволяє віддалено отримати доступ до гаджету, причому без відома самих користувачів.

Як повідомляв Знай.uа, глава Tesla розповів, чому автовиробники відстають від Tesla на кілька років у виробництві електрокарів. На подив, хоч Tesla і дозволяє використовувати патенти безкоштовно, виробники хочуть створювати свої технології, і не залежати від однієї компанії.

Також Знай.uа повідомляв, що Twitter хоче приєднатися до TikTok. Звичайно, купити сервіс цілком не вийде, але злитися з ним цілком непогана ідея, враховуючи, що вже у вересні TikTok можуть заборонити на території США.