Китайський додаток для коротких відео, TikTok, на даний момент є однією з найбільш неоднозначних компаній, багато в чому завдяки уряду США. Згідно з недавнім звітом, через скарги у Франції, TikTok в даний час знаходиться під слідством регулятора конфіденційності країни. Це вказує на те, що обсяг перевірки політики конфіденційності TikTok розширюється. Представник Національної комісії з інформатики та свободи (CNIL) зі штаб-квартири в Парижі сказав, що агентство почало розслідування щодо TikTok після отримання скарги в травні. Однак він відмовився розкрити причини скарги або її автора.

TikTok, gizchina
TikTok, gizchina

Представник заявив:"CNIL особливо уважно ставиться до цієї компанії і серйозно поставиться до скарг і питань, пов'язаних з нею". TikTok не відповів на запит про коментар.

У червні цього року директор із захисту даних ЄС пообіцяв скоординувати потенційні розслідування проти TikTok. Раніше в травні голландська комісія з захисту даних заявила, що досліджує політику TikTok щодо захисту даних дітей. Британський регулятор даних також проводить аналогічне розслідування.

TikTok також стикається зі зростаючим тиском в США. Президент Трамп нещодавно заборонив TikTok в США, однак заборона набуде чинності через деякий час (45 днів з дня оголошення).

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Схоже, що TikTok не загрожує заборона у Франції. Якщо його визнають винним, він, ймовірно, заплатить величезний штраф.

смартфон, фото Pxhere
смартфон, фото Pxhere

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що експерти виявили вразливість в чіпсетах Qualcomm, які встановлені майже на половині Android-смартфонів. Повідомляється, що баг дозволяє віддалено отримати доступ до гаджету, причому без відома самих користувачів.

Як повідомляв Знай.uа, глава Tesla розповів, чому автовиробники відстають від Tesla на кілька років у виробництві електрокарів. На подив, хоч Tesla і дозволяє використовувати патенти безкоштовно, виробники хочуть створювати свої технології, і не залежати від однієї компанії.

Також Знай.uа повідомляв, що Twitter хоче приєднатися до TikTok. Звичайно, купити сервіс цілком не вийде, але злитися з ним цілком непогана ідея, враховуючи, що вже у вересні TikTok можуть заборонити на території США.