Це зображення, отримане з Космічного телескопа Хаббл НАСА / ЄКА, виглядає як тонка і легка вуаль, що покриває небо, але насправді на ньому зображено невелику ділянку вибухової хвилі наднової Лебідь, розташований приблизно в 2400 світлових роках від нас. Назва залишку наднової походить від його положення в Північному сузір'ї Лебедя (Лебідь), де він займає площу, в 36 разів перевищує площу повного місяця.

Читайте Знай в Google News!

Початковий вибух наднової розніс на частини вмираючу зірку, яка приблизно в 20 разів масивніше нашого Сонця між 10 000 і 20 000 років тому. З тих пір залишок розширився на 60 світлових років від свого центру. Ударна хвиля відзначає зовнішній край залишку наднової і продовжує розширюватися зі швидкістю близько 220 миль в секунду. Взаємодія викинутої речовини і міжзоряного речовини з низькою щільністю, віднесеного ударною хвилею, формує характерну вуаль-подібну структуру, видиму на цьому зображенні.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Нагадаємо, що компанія Ілона Маска впровадила електронний імплант в мозок льоха. При кожному русі імпульси мозку відправляють дані в чіп, і їх можна буде прочитати і проаналізувати.

Як повідомляв Знай.uа, компанія Xiaomi готує до виходу пральну машинку, яка зможе одночасно прати і сушити одяг. Анонс запланований на 1 вересня, так що чекати залишилося недовго.

Також Знай.uа повідомляв, люксову Porsche 911 перетворили на авто для апокаліпсису. Повідомляється, що у автомобіля немає основних листів каркаса, так що виглядає вона максимально агресивно. Далеко не кожен автолюбитель позитивно оцінить ці зміни.