Місяць одночасно спокусливо близька до землі і дуже далека від Землі: через десятиліття після закінчення космічної гонки вона залишається надзвичайно дорогою, і дістатися туди насправді складно.

Читайте Знай в Google News!

Проте подорож стала трохи простішою завдяки нещодавно опублікованому винаходу НАСА.

Патент агентства не поширюється на нову частину обладнання або рядка коду, а на траєкторію-маршрут, призначений для економії часу, палива і грошей для польоту на місяць і підвищення його наукової цінності.

На місяці, фото - NASA
На місяці, фото - NASA

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

30 Червня управління з патентів і товарних знаків США видало і опублікувало патент НАСА на серію орбітальних маневрів, про які Business Insider вперше дізнався з твіту юриста на ім'я Джефф Штек.

Цей метод призначений не для великих космічних кораблів, на борту яких знаходяться астронавти або всюдиходи, а для невеликих місій з більш жорстким бюджетом, спрямованих на виконання значущих наукових досліджень.

Місяць, фото Європейське космічне агентство
Місяць, фото Європейське космічне агентство

І перший космічний корабель, який скористається перевагами цієї нової орбітальної траєкторії, може доставити безпрецедентні відкриття зі зворотного боку Місяця.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Xiaomi опублікувала список смартфонів, які не отримають оновлення Android 11. Що дивно, серед них є і порівняно нові моделі, але компанія вирішила відмовитися і від них.

Як повідомляв Знай.иа, компанія Xiaomi показала роботу невидимою фронтальною камера. Правда, сама камера знаходиться на пікселями екрану, але технологія цілком собі нова, так що варто очікувати смартфонів без вирізів вже в 2020 році.

Також Знай.иа повідомляв, влада США нагадала про блокування TikTok. Відомо, що американська компанія може купити бізнес сервісу тільки до 14 вересня, але Китай спеціально відтягує це, так що шансів на успішну угоду стає все менше.