Facebook заблокував пряму трансляцію з Франції людини, що страждає невиліковною хворобою, який планував транслювати свою смерть, повідомляє Agence France-Press. 57-річний Ален Кок страждає захворюванням, через яке його артерії злипаються, і з вечора п'ятниці він перестав їсти і пити. Він використовував свою долю, щоб спробувати внести зміни до французького закону про право на смерть, і оголосив, що буде транслювати свою смерть в прямому ефірі на Facebook.

Читайте Знай в Google News!

"Ми щиро дякуємо Алену Коку та тим, хто постраждав від цієї сумної ситуації", - написала в суботу офіційний представник Facebook Емілі Кейн в електронному листі The Verge. "Хоча ми поважаємо його рішення привернути увагу до цього складного і важкого питання, грунтуючись на рекомендаціях експертів, ми зробили кроки, щоб Ален не вів прямі трансляції, оскільки ми не дозволяємо зображати спроби самогубства".

смартфон у руках, фото Pxhere
смартфон у руках, фото Pxhere

У липні Кок написав президенту Франції Еммануелю Макрону з проханням дозволити "померти гідно", скориставшись" активною медичною допомогою", повідомляє CNN. Кок писав, що був при здоровому глузді, але був "покалічений стражданнями". Макрон відповів, що захоплюється" чудовою силою волі " Кока, але сказав, що не може задовольнити прохання Кока.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

У Франції евтаназія є незаконною, і французьке законодавство забороняє глибоку седацію, при якій пацієнт втрачає свідомість до самої смерті, за винятком особливих обставин. Тим не менш, французькі громадяни можуть прийняти рішення про припинення лікування, а французьке законодавство не передбачає судового переслідування людей за самогубство, повідомляє CNN.

За повідомленням Agence France-Press, Кок сказав, що буде шукати інший спосіб опублікувати своє відео в прямому ефірі після того, як дізнався, що Facebook заблокував його спробу.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що розробники S. T. A. L. K. E. R. 2 показали нові скріншоти з гра. Відзначимо, що геймери чекають продовження цієї гри багато років, а ось сам вихід запланований на 2021-2022 рік, так що нам доведеться почекати. У всякому разі, розробники не балують користувачів мережі інформацією про гру.

Як повідомляв Знай.uа, експерти розповіли, чому варто включити геолокацію в смартфоні, навіть якщо ви нею не користуєтеся. Деякі програми зливають ваше місце розташування стороннім компаніям, а розробники додатків отримують з цього прибуток. Самі ж рекламодавці починають показувати рекламу, яка точно зацікавить користувача.

Також Знай.uа повідомляв, що власники iPhone відмовляються оновлюватися до актуальної версії iOS, так як бояться, що за ними будуть стежити. Яблучна корпорація приховала факт того, що додаток для стеження за хворими коронавірусом буде вбудовано в саму систему після оновлення.