У вівторок, 15 вересня, в штаб-квартирі американської Apple в Купертіно пройшла щорічна презентація новинок компанії, яка в цьому році проходить онлайн без глядачів у залі.

Читайте Знай в Google News!

На щорічній вересневій презентації компанія Apple представила оновлений iPad Air з дизайном iPad Pro. Він отримав нові кольори: зелений, блакитний і рожевий.

Touch ID тепер вбудований у кнопку включення, яка розташована на верхньому краю планшета. Завдяки цьому у Apple вийшло зробити практично безрамкову конструкцію.

Процесор A14 всередині iPad Air на 40% потужніший, ніж чіп у попередній моделі планшета. Він може виконувати до 11 трильйонів операцій в секунду. Тепер iPad може справлятися з широким колом завдань, включаючи обробку відео і підтримку "важких" ігор.

На задній панелі iPad Air встановлена камера на 12 Мп, як у iPad Pro.

У США iPad Air можна купити від 599 доларів вже з 18 вересня.

Також компанія представила восьме покоління iPad. Планшет отримав процесор A12 Bionic, який у два рази потужніший, ніж у попередній версії. Тепер він може виконувати до п'яти трильйонів операцій на секунду. В якості програмної платформи використовується iPad OS 14.

Планшет отримав екран діагоналлю 10,2 дюйма, підтримку фірмового стилуса Apple Pencil, фронтальну камеру FaceTime HD і тильну камеру роздільною здатністю 8 Мп, модем LTE і, ймовірно, найголовніше – порт USB-C. Що стосується автономності, то вона становить 10 годин.

У продаж iPad 8 надійде вже в п'ятницю, вартість відносно низька - від 299 доларів.

Відзначимо, що iOS 14 виходить на iPhone 16 вересня. Також iPadOS 14, Watch OS 7 і tvOS 14.

Презентація Apple 2020

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, характеристики новинок Apple злили в мережу за кілька годин до презентації: що прогавили купертинівці.

Як повідомляв портал Знай.uа, американська митниця прийняла бездротові навушники OnePlus за "підроблені AirPods".

Також портал Знай.uа писав, що Apple хоче обібрати до нитки Epic Games, судові ігри тільки почалися.