Найдорожче придбання Microsoft відеоігор, покупка за 7,5 мільярдів доларів материнської компанії Bethesda Softworks, ZeniMax Media, шокувало індустрію в понеділок. Угода ставить Bethesda, одного з найбільших видавців індустрії і власників найуспішніших ігрових серій, під брендом Xbox. Це також піднімає просте, але важливе питання: як покупка Bethesda вписується в загальну стратегію Microsoft Xbox?

Читайте Знай в Google News!

Негайна і неминуча реакція споживачів була зосереджена, природно, на конкуренції і на тому, чи стануть майбутні ігри Bethesda ексклюзивними для Xbox. Це розумне занепокоєння: зрештою, чому будь-яка компанія в такій нещадній індустрії, як ігри, купує великий розважальний бренд, якщо не для того, щоб позбавити свого основного конкурента можливості поширювати жадану інтелектуальну власність на конкуруючому обладнанні? Але це питання до старої Microsoft, тієї, яка намагалася конкурувати з Sony в ексклюзивній грі, яка в кінцевому підсумку змусила її постійно відставати протягом усього покоління Xbox One.

геймеры, gettyimages
геймеры, gettyimages

Кожне велике видавниче рішення, прийняте Microsoft за останні три роки з моменту запуску служби підписки Xbox Game Pass, вказує на те, що вона більше не бачить особливої цінності в ексклюзивності - або навіть у продажу ігор за повною ціною, у цьому питанні. Halo, одна з найбільших ігрових франшиз, більше не є ексклюзивною навіть для платформи Xbox. Завдяки xCloud ви можете грати в Halo на телефоні Android, якщо хочете. Наступний великий випуск в серії, Halo: Infinite, буде безкоштовним по Game Pass для консолей і ПК, коли він вийде в наступному році.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Sony вибачилася за хаос, який відбувається навколо попереднього замовлення консолі майбутнього Sony PlayStation 5. Повідомляється, що консоль розкупили за рекордно короткий час, так що іншим бажаючим зробити попереднє замовлення не надавалася можливість.

Як повідомляв Знай.uа, компанія WhatsApp виправила баги і уразливості, які дозволяють хакерам зламувати акаунти користувачів. Правда, доказів злому все ж не було, чого не скажеш про наявність вразливостей.

Також Знай.uа повідомляв, експерти розповіли, що ж вибрати краще: машину, або автомобіль. З обох сторін були показані переваги і недоліки, так що в підсумку кожен зможе підібрати транспортний засіб для себе.