Міністерство юстиції США внесло пропозицію про послаблення розділу 230 Закону про порядність у комунікаціях-правила, яке захищає веб-сайти та Додатки від відповідальності за сторонній контент. Ця пропозиція підвищить ризик для сайтів видаляти образливий контент і позбавить сайти імунітету за розміщення матеріалів, пов'язаних з тероризмом, насильством або кіберзлочинністю. Це також зняло б деякі заходи захисту для сайтів, які недостатньо пояснюють свою політику модерації контенту.

Читайте Знай в Google News!

Нові правила являють собою конкретне застосування ідей, висунутих Міністерством юстиції кілька місяців тому. Вони охоплюють дві ортогональні цілі реформи розділу 230: підштовхувати веб-платформи до більш агресивного видалення шкідливого (а іноді і незаконного) контенту, такого як домагання, і перешкоджати їм видаляти контент від консервативних і вкрай правих Користувачів, включаючи дезінформацію і мову ворожнечі. У листі до Конгресу Міністерство юстиції заявило, що воно спрямоване на те, щоб перешкодити платформам "цензурувати законну мову і просувати одні ідеї в порівнянні з іншими", а також гарантувати, що вони не можуть "уникнути відповідальності, навіть якщо вони знають, що їхні послуги використовуються для злочинної діяльності".

смартфон, фото Pxhere
смартфон, фото Pxhere

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Нагадаємо, хакери успішно зламавши iOS 14 через тиждень після її виходу. тепер користувачі зможуть встановити джейлбрейк. Правда, все це робиться на страх і ризик власника смартфона, так як гаджет може вийти з ладу в невідповідний момент.

Як повідомляв Знай.uа, ігрова бібліотека Steam навчилася показувати новини геймерам. Інформація буде братися з ігрових ЗМІ, так що кожен зможе для себе відкрити джерело корисної інформації.

Також Знай.uа повідомляв, компанія Google відмовляється від платних розширень в браузері Chrome. Повідомляється, що деякі зловмисники отримували гроші у користувачів за допомогою обману. Пошуковик вирішив відмовитися від такої можливості, щоб користувачі були в безпеці.