НАСА оголосила, що вирішила відкласти свою місію Dragonfly, яка повинна була відправити дрон до найбільшого супутника Сатурна - Титану. Це означає, що запуск на Титан відбудеться не раніше 2027 року.

Читайте Знай в Google News!

Згідно з заявою НАСА, "хоча запуск Dragonfly спочатку планувався в 2026 році, НАСА попросило команду Dragonfly уточнити альтернативну дату готовності до запуску в 2027 році"".

НАСА додав, що в архітектуру місії не буде вноситися ніяких змін відповідно до нової дати, і запуск в більш пізній термін не вплине на наукові результати або можливості Dragonfly, коли він буде на Титані.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Dragonfly знаменує собою перший політ НАСА на мультироторному транспортному засобі для науки на іншій планеті. Якщо все піде добре, він також стане першим транспортним засобом, який доставить всю свою наукову корисну навантаження в кілька місць для повторного і цільового доступу до поверхневих матеріалів. За даними НАСА, Dragonfly буде охарактеризувати населеність навколишнього середовища титану, досліджуючи десятки місць на супутнику Сатурна.

Рішення про альтернативну дату запуску пов'язане з безпрецедентним впливом COVID - 19 на бюджет відділу планетології.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що довгоочікувана прошивка MIUI 13 для смартфонів Xiaomi перші засвітилася на відео. Варто відзначити, що ОС стане доступною аж в наступному році, так що витік досить цікава. Звичайно, буде ще багато змін, але вектор створення розробників вже гранично ясний.

Як повідомляв Знай.uа, компанія Google вирішила піти по стопах Apple і заборонити здійснювати платежі в додатках без використання Сервісів Google. Таким чином, розробникам доведеться віддавати до 30% прибутку пошуковику.

Також Знай.uа повідомляв, вихідний код Windows XP з'явився в мережі. Цілком можливо, що хакери вже знайшли уразливості ОС і атакую комп'ютери на цій ОС.