Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів схвалило ліки, випробувані під час епідемії Еболи в 2018 році, як ліки від цієї хвороби. Це перша терапія, схвалена агентством для лікування лихоманки Ебола, і показує, що дослідження, проведені під час надзвичайної ситуації, дозволяють знайти ефективні ліки.

Читайте Знай в Google News!

"Сьогоднішнє схвалення підкреслює важливість міжнародного співробітництва в боротьбі з вірусом Ебола", - сказав Джон Фарлі, директор управління інфекційних захворювань в центрі оцінки та досліджень лікарських засобів FDA.

Препарат під назвою Inmazeb являє собою суміш трьох антитіл, що блокують вірус Ебола. Він був розроблений Regeneron, який також тестує лікування антитілами від COVID-19. У клінічних випробуваннях пацієнти, які приймали Інмазеб, мали набагато меншу ймовірність померти від хвороби.

Ебола, фото: youtube
Ебола, фото: youtube

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Inmazeb пройшов клінічні випробування, які проводилися в 2018 і 2019 роках під час спалаху лихоманки Ебола в Демократичній Республіці Конго. Випробування, назване випробуванням PALM, порівнювало чотири препарати, розроблені для лікування лихоманки Ебола, і два-цей препарат і інший коктейль антитіл-виявилися найбільш ефективними.

Випробування PALM було першою серйозною спробою провести ретельне клінічне випробування під час триваючої спалаху захворювання. До того, як це почалося, Всесвітня організація охорони здоров'я турбувалася про недоліки проведення випробування під час надзвичайної ситуації, оскільки це могло відняти ресурси від догляду за хворими пацієнтами. Це випробування та інші дослідження, проведені під час спалахів Еболи за останнє десятиліття, показали, що наукові дослідження під час епідемії можливі.

Тепер дослідники застосовують ці уроки під час пандемії COVID-19. Наприклад, одне з випробувань противірусного ремдесівіру в США, дозволеного FDA для екстреного застосування, було змодельовано після випробування PALM.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що новенький OnePlus 8T випробували на міцність. Повідомляється, що компанія приділила особливу увагу захисту смартфона. Звичайно, у нього флагманська начинка, але корпус теж здатний витримувати навантаження без особливих пошкоджень.

Як повідомляв Знай.uа, новенькі iPhone 12 розчарували користувачів. Повідомляється, що потужності в них явно не так вже й багато, як про це говорилося в презентації. Виявляється, вони не перевершили флагманські Android-смартфони, так що і переплачувати особливого сенсу немає.

Також Знай.uа повідомляв, компанія Xiaomi зганьбилася відео з розбиранням флагманського Mi 10T Pro. Виявляється, величезну частину комплектуючих неможливо замінити, так як компанія і або припаяла, або приклеїла до смартфону.