Важко уявити, що є частина людського тіла, яка залишилася непоміченою лікарями після століть медичних досліджень.

Читайте Знай в Google News!

Але саме так вважає група вчених з Нідерландів. Вони сказали, що виявили пару раніше не помічених залоз, які заховані в наших черепах там, де зустрічаються носова порожнина і горло.

Медичні дослідники вперше натрапили на цю частину тіла, яку вони пропонують назвати трубковими залозами, під час сканування, призначеного для пошуку пухлинних утворень. Потім вчені переглянули скановані зображення голови і шиї ще 100 осіб, яких вони лікували від раку простати, і розкрили два трупи - одного чоловіка і одну жінку. У всіх була ця частина тіла.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів Централізованого опалення може більше не бути: людей шокували заявою
Показати ще

Відкриття було "захоплюючим", але автори спочатку були "трохи скептично налаштовані", - сказав провідний автор дослідження Маттейс х. Валстар, хірург з відділення онкології голови та шиї та хірургії Нідерландського інституту раку.

"Ми думали, що це неможливо виявити в 2020 році", - сказав Валстар. "Важливо, щоб це повторилося, і це потрібно робити з різними серіями пацієнтів. Важливо мати підтвердження нових медичних результатів".

За словами авторів дослідження, залози неможливо побачити за допомогою традиційних методів медичної візуалізації, таких як ультразвук, комп'ютерна томографія (комп'ютерна топографія) або МРТ (магнітно-резонансна томографія).

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що яблучна компанія зробила власний телевізійний музичний канал. Повідомляється, що на ньому 24/7 будуть показувати популярні кліпи, а також інші музичні передачі, зроблені самої ж Apple.

Як повідомляв Знай.uа, компанія LG випустила перший в світі гнучкий Телевізор, які може складатися в коробку. Правда, коштує він дуже багато навіть для навороченого телевізор - 87 тисяч доларів.

Також Знай.uа вчені дійшли висновку, що гібридні авто можуть бути менш екологічними, ніж традиційні автомобілі з ДВС двигуном.