28 жовтня одне з провідних світових додатків Rakuten Viber оголошує про нову функцію Chatbot Payments. Тепер користувачі месенджера зможуть оплачувати через нього товари і послуги за допомогою сервісу Google Pay або іншого мобільного гаманця.

Читайте Знай в Google News!

Запуск сервісу свідчить про розширення функціоналу додатку за рамки просто месенджера. Компанія покращує можливості платформи для реалізації всіх потреб користувачів, зберігаючи захист і конфіденційність даних.

Спочатку сервіс буде доступний лише в Україні. У 2021 році Viber планує поступово запускати його і в інших країнах. Оскільки соцмережі і додатки для обміну повідомленнями продовжують рости та розвиватися, користувачі почали відчувати необхідність у додаткових функціях.

гаджети, фото Pxhere
гаджети, фото Pxhere

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Ще в 2017 році 64% мілленіалів позитивно ставилися до впровадження P2P рішень в месенджери. З тих пір кількість позитивно налаштованих користувачів тільки зросла, оскільки через пандемію люди гостро відчувають необхідність в онлайн-сервісах.

За допомогою функції Viber Chatbot Payments користувачі зможуть безпечно купувати товари та послуги через авторизовані чат-боти компаній. Якщо банк користувача підтримує цю функцію, то все що потрібно зробити – прив'язати кредитну або дебетову карту до електронного гаманця. Потім функція оплати стане доступною у всіх чат-ботах, які виготовлені на базі платформи для розробки чат-ботів Viber (API).

Сервіс Chatbot Payments є:

Швидким: функція дозволяє оформляти покупки всього в кілька кліків безпосередньо в Viber.

Багатофункціональним: можна оплачувати вартість товарів і послуг за допомогою чат-ботів, якими вони вже користуються (для оплати комунальних послуг, замовлення доставки, транспортних послуг і т. д.)

Безпечним: вся конфіденційна інформація, пов'язана з платежами, зашифрована і недоступна іншим чат-ботам, Viber або третім особам.

Вигідним для бізнесу: це простий і безпечний канал для спілкування з клієнтами та обробки платежів, який підходить як малому і середньому, так і великому бізнесу.

Протягом листопада Viber почне співпрацювати з найкращими розробниками ботів і постачальниками платіжних послуг, щоб нова функція стала доступною якомога швидше.

Viber
Viber

"Ми дуже пишаємося тим, що Viber виходить за рамки додатку для обміну повідомленнями і є платформою, для якої користувачі вища цінність, а не просто рекламна аудиторія. Для нас забезпечення безпеки і конфіденційності несе першорядне значення не тільки протягом процесу обміну повідомленнями, але і під час проведення онлайн-платежів та інших можливостей цифрового зв'язку. Наша місія – надати клієнтам доступ до безпечної альтернативи проведення платежів", - заявив гендиректор компанії Джамел Агауа.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, WhatsApp навчили приєднуватися до дзвінків і нової технології розблокування.

Як повідомляв портал Знай.uа, доплати пенсіонерам в Україні: документи, які можуть вимагати для отримання грошей.

Також портал Знай.uа писав, що у Приватбанку відмовляються розблокувати рахунки українців: "Звертатися марно".