Антимонопольний орган Італії розслідує Google від Alphabet на предмет передбачуваного зловживання своїм домінуючим становищем на італійському ринку медійної онлайн-реклами, повідомило агентство в середу.

Читайте Знай в Google News!

Розслідування слідує за скаргою, поданою італійською групою лобі цифрової реклами IAB в минулому році, і доповнює нормативні вимоги, з якими технологічний гігант Кремнієвої долини стикається в усьому світі.

Наглядовий орган заявив, що підозрює Google у використанні величезних обсягів даних, зібраних через його власні додатки, для запобігання ефективній конкуренції конкуруючих операторів. У ньому говориться, що у вівторок були проведені перевірки деяких офісів Google.

смартфон в руках, фото Pxhere
смартфон в руках, фото Pxhere

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Представник Google в Італії повідомив, що компанія конструктивно працює з італійською владою.

Він додав, що зміни в політиці Google, на яких було зосереджено увагу спостерігача, були частково спрямовані на те, щоб узгодити закон Європейського Союзу про конфіденційність з тим, як працюють його рекламні інструменти.

Анжела Міллс Уейд, виконавчий директор Європейської Ради видавців, привітала італійське розслідування, яке має бути завершено до листопада 2021 року.

За її словами, "неперевершена позиція" технологічного гіганта вдарила по "видавцям і, в кінцевому підсумку, їх читачам, оскільки менші доходи від реклами призводять до менших інвестицій в журналістику".

Виручка італійського ринку онлайн-реклами в минулому році склала 3,3 мільярда євро (3,9 мільярда доларів), при цьому на медійну рекламу, таку як банерна реклама, довелося майже 37%.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що оновлення MIUI 12 на смартфонах Xiaomi викликало купу негативних відгуків від самих користувачів. Повідомляється, що смартфони почали набагато швидше розряджатися, що точно позначиться на автономності.

Як повідомляв Знай.uа,Apple підняла ціни на свої продукти, включаючи як гаджети, так і програмне забезпечення. Відзначимо, що ціни вплинули і на жителів Росії, яким теж доведеться платити значно більше.

Також Знай.uа повідомляв, компанія Microsoft змушує користувачів переходити на свій новий браузер Edge, який є копією Google Chrome.