За повідомленнями Associated Press, хакери вкрали 2,3 мільйона доларів у Республіканської партії штату Вісконсін всього за кілька тижнів до виборів, використовуючи схему з підтасовуванням рахунків. Група відзначила крадіжку 22 жовтня; голова Республіканської партії штату Вісконсін Ендрю Хітт каже, що ФБР в даний час розслідує справу.

Читайте Знай в Google News!

За словами Хітта, хакери використовували підроблені рахунки від декількох постачальників, з якими працювала кампанія, для таких речей, як передвиборчі розсилки і товари Трампа. Замість того, щоб містити платіжну інформацію продавця, в документах хакерам передавалися гроші.

Цей вид злому насправді є досить поширеним шахрайством: Facebook і Google зазнали аналогічної схеми фішингу в 2017 році на суму 100 мільйонів доларів. Шахраї регулярно використовують підроблені рахунки для націлювання на підприємства, організації та інші групи, сподіваючись вкрасти підроблені квитанції поряд з законними. Враховуючи, наскільки божевільним може бути Управління виборчою кампанією в останні тижні перед виборами, легко уявити, як могли вислизнути шахрайські рахунки.

Дональд Трамп з дочкою Тіффані, Фото Instagram
Дональд Трамп з дочкою Тіффані, Фото Instagram

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

У звіті AP не вказується, як довго хакери викачували гроші з рахунку, але це значна сума, враховуючи, що прес-секретар Республіканської партії Вісконсіна Алек Циммерман зазначає, що на федеральному рахунку партії в даний час міститься 1,1 мільйона доларів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що в смартфонах iPhone 12 побачили секретну функцію, про яку яблучна корпорація не розповідала. Повідомляється, що новенькі смартфони мають можливість заряджати інші гаджети, але компанія не додала програмне забезпечення для цієї технології.

Як повідомляв Знай.uа, в Мережу злили подробиці про iPhone 13, який з'явиться на публіці вже наступного року. Повідомляється, що компанія хоче збільшити обсяг сховища своїх майбутніх смартфонів, що трохи дивно, враховуючи, що 512 Гб простору вистачить з головою.

Також Знай.uа повідомляв, розробників Cyberpunk 2077 завалили погрозами після перенесення гри. Схоже, деякі геймери не готові були чекати гру ще один місяць, так що вони вирішили "залякати" розробників.