США тільки що отримали перші поставки препарату з антитілами, який може допомогти запобігти розвитку у пацієнтів найгірших симптомів COVID-19. Але в штаті Юта департамент охорони здоров'я перевантажений і намагається знайти найкращий спосіб поширити його. Як і в решті країни, він бореться з руйнівною хвилею випадків COVID-19. Майже 20 відсотків тестів, зроблених у державі, виявилися позитивними, а лікарні переповнені.

Читайте Знай в Google News!

"Ми не відмовляємося від виділення цих ліків", заявила прес-секретар Міністерства охорони здоров'я штату Юта Чарла Хейлі в електронному листі The Verge. Але, за її словами, відділу охорони здоров'я необхідно вирішити ряд логістичних проблем, перш ніж він зможе організувати лікування. Зараз він повинен приділяти пріоритетну увагу іншим питанням, таким як підтримка роботи лікарень. В інших штатах країни спостерігаються схожі ситуації.

Коронавірус з Китаю, фото: Pixabay
Коронавірус з Китаю, фото: Pixabay

Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів схвалило прийом препарату раніше в цьому місяці. Це лікування антитілами під назвою бамланівімаб, вироблене Eli Lilly. Це свого роду ліки, яке, за словами експертів, протягом декількох місяців може бути хорошим способом допомогти пацієнтам концентрована суміш антитіл до коронавірусу, яка може блокувати реплікацію вірусу, не даючи хвороби посилитися. Але такі ліки, як бамланівімаб, складно виробляти, і навіть з розширенням виробництва доступна лише обмежена кількість доз. З'ясувати, хто може отримати найбільшу користь від декількох доступних доз, також надзвичайно складно, вимагаючи ресурсів, яких у багатьох систем охорони здоров'я просто немає прямо зараз.

Популярні новини зараз
Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Apple запатентувала чохол для iPhone, який зможе охолоджувати смартфон. В теорії, це дозволить гаджету працювати набагато швидше, так як чохол буде захищати процесор від перегріву.

Як повідомляв Знай.uа, колишній інженер Amazon створив перекладач з котячої мови. Звичайно, точності в ньому на даний момент не так вже й багато, але перевірити його можна на своєму домашньому вихованці.

Також Знай.uа повідомляв, компанія Xbox випадково злила дату виходу нової гри Far Cry 6. Правда, чекати доведеться довго, так як вихід запланований на наступний рік, а реліз вже не раз переносили.