У 2004 році орбітальний космічний телескоп Galaxy Evolution Explorer, що переглядає далекі групи галактик, виявив дивний об'єкт.

Серед інших дивацтв це тіло здавалося синім, незважаючи на відсутність видимого світла. Ретельні спостереження показали наявність пари кілець всередині тіла, завдяки чому воно отримало прізвисько туманності блакитне кільце.

Читайте Знай в Google News!

Шістнадцять років вивчення цього рідкісного об'єкта показали, що це кільце з газоподібного водню, що оточує те, що виглядає як звичайна зірка. Однак властивості цього об'єкта припускають, що зірка в центрі цього об'єкта сама по собі є продуктом злиття пари зірок. Це відкриття TYC 2597-735-1 може відкрити нову еру розуміння природи подвійних зоряних систем.

"Одного разу вночі ми проводили спостереження з новим спектрографом, який ми нещодавно побудували, коли ми отримали повідомлення від наших колег про особливий об'єкт, що складається з туманного газу, що швидко розширюється від центральної зірки. Як це утворилося? Які властивості центральної зірки? Ми відразу ж були раді допомогти розгадати загадку!"- про це заявив Гудмундур Стефанссон з Прінстонського університету.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

На відміну від нашого Сонця, більшість зірок у Чумацькому Шляху знаходяться в подвійних системах, танцюючих з іншою зіркою навколо свого загального центру тяжіння.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що вчені виявили величезний кораловий риф на дні океану. Повідомляється, що при вивченні дна океану, вони виявили Корал, який досягав висоту в 500 метрів. Дивно, але він став справжнім домом для мешканців.

Як повідомляв Знай.uа, в мережі з'явилася гра, в якій геймеру доведеться стати справжнім терапевтом для штучного інтелекту.

Також Знай.uа повідомляв, співробітники Amazon розпочали масштабний страйк у день чорної п'ятниці. Повідомляється, що їх не влаштовує підвищена травмонебезпечність, а також інші робочі нюанси, які роблять їх роботу просто нестерпною.