У Instagram опублікували фотографію знайденого у Франції експортного варіанта радянської класики - "Запорожця"

Ні для кого не секрет, що крім Радянського Союзу окремі моделі виробництва радянського автопрому користувалися популярністю і в країнах Європи. Серед цих моделей був і улюблений багатьма малолітражний автомобіль "Запорожець". Instagram-аккаунт "zazgarage" опублікував фотографію, на якій зображений саме такий автомобіль.

Варто відзначити, що радянські автомобілі в Європі мали популярність, проте справедливо буде сказати, що ця популярність була досить відносно, у зв'язку з чим машини випускалися досить малим тиражем. Тим не менш, французькими дорогами, як і раніше, їздить ЗАЗ-968 тих років.

Примітно, що саме ЗАЗ-968А, а не його модифікована версія ЗАЗ-968М, стала останньою моделлю Запорожця, яка мала попит за кордоном.

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Традиційно експортні версії радянських автомобілів допрацьовувалися імпортерами, за рахунок чого вигідно відрізнялися рівнем комфорту від моделей, призначених для внутрішнього ринку. Відмінною рисою експортної мильниці є наявність дзеркала заднього виду на крилі. Крім того, експортні версії обладналися зручнішими сидіннями та кермом, холдингами з боків кузова та радіоприймачем.

Зображений на фотографії "Запорожець" стоїть на одній із підземних парковок. Видно, що машину доглядають, бо незважаючи на свій похилий вік (а постачалися такі "Запорожці" в середині сімдесятих") виглядає як новий.

ЗАЗ-968 "Запорожець", скріншот з відео
ЗАЗ-968 "Запорожець", скріншот з відео

Нагадаємо, що нікальна 40-річна Волга 24 і ГАЗ 21 , як у Юрія Гагаріна: раритетні авто, які просто валялися в лісах України.

Раніше ми повідомляли, що шумахер позаздрив би: як виглядає легендарна "Таврія" з ралійною начинкою.