WhatsApp – популярний додаток, який користується популярністю у багатьох користувачів.

Вже скоро власники деяких смартфонів можуть залишитися без можливості спілкуватися у месенджері. Про це повідомили в довідковому центрі WhatsApp.

Whatsapp: скрін
Whatsapp: скрін

Додаток завжди підтримував старі версії операційних систем. Але зараз список сумісних пристроїв змінюється, відбуваються системні оновлення. У зв’язку з цим вже з 24 жовтня месенджер перестане підтримувати Android деяких версій. Це буде стосуватися операційної системи від 4.1 до 4.4.4.

Samsung Galaxy Fold 2, AndroidPit
Samsung Galaxy Fold 2, AndroidPit

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Після припинення підтримки старіших версій, месенджер буде підтримувати нові операційні системи, починаючи з версії 5.0. Для операційної системи IOS актуальна підтримка тільки 12 версії й новіших варіантів. Тож власники смартфонів на Android варто подумати про оновлення гаджетів. До пристроїв, які перестане підтримувати додаток віднесли й:

  • Nexus 7;

  • Sony Xperia Z;

  • Samsung GalaxyS2; Note 2.

Мобільний телефон, скріншот: YouTube
Мобільний телефон, скріншот: YouTube

У цьому році було зафіксовано, що нижче 5 версії системи Android є тільки 0,51% гаджетів у всьому світі. На перший погляд кількість невелика, але зважаючи на кількість користувачів, рахунок йде на мільйони. Так, активних користувачів Android нараховується 3,6 мільярда. З них на системі від 4.1-4.4 – 18 мільйонів гаджетів.

Перед тим, як припинити підтримку, месенджер відправить своїм користувачам повідомлення, та нагадає про необхідність оновлення системи.

Нагадаємо, портал Знай інформував, продаж IPhone12 припиняють: він небезпечний для здоров'я

Раніше на порталі Знай повідомлялося, хмара та оновлення – це про природу: блогер підказав, як почистити смартфон не видаляючи важливі фото та програми

Також, наш портал інформував, оператори більше не потрібні? Супутник дозволить українцям з телефонами на Android спілкуватися безкоштовно