Під час експлуатації смартфона або навіть просто мобільного телефону, згодом, можуть виникнути проблеми. У динамік може потрапити пил, який буде накопичуватися в найдальших куточках отвору даного роз'єму.

Не багато говоритимемо про те, що якість звуку страждає - це просто факт.

На цей раз ми розповімо, як можна почистити динамік, щоб не зашкодити мобільному пристрої.

Очищення динаміка на смартфоні, скріншот: YouTube
Очищення динаміка на смартфоні, скріншот: YouTube

Як правильно почистити динамік на телефоні

У домашніх умовах бруд з динаміка можна видалити простим протиранням отвору з сіточкою динаміка за допомогою ватної палички або зубочистки. Для цього змочіть її в перекисі або спирті і протрій динамік.

Популярні новини зараз
Українців попередили про "важкі" платіжки за світло Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії "Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Якщо ти маєш міні-пилосос для техніки, то за допомогою нього можна акуратно і ефективно прибрати пил і бруд, при цьому не ризикуючи пошкодити сіточку динаміка.

Багато людей для чищення динаміка використовують зубну щітку. Цей метод вважається досить ризикованим. Слідкуй за тим, щоб розтирання щіткою було не надто жорстким.

Почистити сіточку можна навіть скотчем або жувальною гумкою. Для цього приклей елемент, що клеїть, на сіточку динаміка. Після цього зніміть плівку і видалимо бруд з динаміка.

Очищення динаміка на смартфоні, скріншот: YouTube
Очищення динаміка на смартфоні, скріншот: YouTube

Як почистити динамік на телефоні та які існують ризики

Іноді сіточку динаміка чистять голкою. Про акуратне використання цього способу часто попереджають, але все ж таки існує високий ризик проткнути сіточку глибше необхідного і торкнутися динамік.

Неоднозначним способом є чищення динаміка феном. Особливо якщо власник смартфона не використовуватиме холодне повітря.

Важливо пам'ятати, що чистка розмовного динаміка будинку повинна проводитися акуратно, уважно, безпечними методами і строго відповідно до рекомендацій.

Очищення динаміка на смартфоні, скріншот: YouTube
Очищення динаміка на смартфоні, скріншот: YouTube

Якщо самостійне чищення не допомагає повернути первинне звучання динаміка або є підозра, що він був пошкоджений раніше або в процесі очищення, потрібно звернутися за кваліфікованою діагностикою.

Професійна майстерня допоможе повернути та зберегти повноцінне функціонування гаджета.

Нагадаємо, ось це подаруночок: Rockstar обіцяють і трейлер, і презентацію GTA 6 – вже незабаром.

Раніше повідомлялося, більше аномалій та артефактів: нові деталі від творців "STALKER 2: Heart of Chornobyl".

Також, українці придумали, як позбутися росіян на Youtube назавжди: треба розповісти всім.