Використання смартфону під зарядки зношує акумуляторє, знижує продуктивність та може пошкодити внутрішні елементи телефону. Це стосується, як правило, більш бюджетних пристроїв.

Про це пише itechua.

Справа у тому, що під час зарядки пристрій нагрівається, і додаткове навантаження додатками та дзвінками у цей час негативно впливає на батарею.

Зарядка телефону. Фото Freepik
Зарядка телефону. Фото Freepik

Часте використання смарфону під час зарядки може призвести до пошкодження внутрішніх деталей, втрати ємності акумулятора та його поломки.

Популярні новини зараз
Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення "Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"
Показати ще

Існують спеціальні додатки, які показують температуру всередині телефону, і якщо вона вища за 45-50°C, то краще краще закрийте всі додатки і дайте йому охолонути.

Ваш пристрій також може набагато довше заряджатися, якщо ви в цей час сидите у месенджерах і граєте в ігри.

Щоб якнайвидше зарядити ваш смартфон, закрийте всі програми та ввімкніть авіарежим.

Окрім того, зарядка може сповільнювати роботу додатків та програм.

Зарядка телефону, скріншот: YouTube
Зарядка телефону, скріншот: YouTube

Також користувачів попереджають про те, що одночасне використання і заряджання можуть призвести до швидшого зносу акумулятора, що значно скоротить його життя.

Під час користування смарфоном, важливо спостерігати за його поведінкою. Якщо він гріється на зарядці чи починає сильно гальмувати, варто не використовувати його у цей час, шоб не спровокувати поломку.

Нагадаємо, що смартфон прослужить набагато довше: правило, яке врятує вашу батарею.

Раніше ми повідомляли, що у вас скоро почнуться проблеми з телефоном: правила зарядки Android та iPhone

Також, тепер пам'ять на смартфоні точно вистачить: як вибрати хороший накопичувач