Одна з банд кіберзлочинців заявила, що спромоглася зламати американську компанію Epic Games, яка займається розробкою відеоігор. Група здирників "Mogilevich", відносний новачок на цій сцені, заявила про атаку на сервери компанії і стверджує, що отримала 189 гігабайт даних.

Про це стало відомо завдяки повідомленню на порталі cyberdaily.au.

"Fortnite", скріншот: YouTube
"Fortnite", скріншот: YouTube

За словами хакерів, дані включають електронні адреси та паролі (але не зрозуміло, чиї саме – користувачів чи розробників), імена, платіжну інформацію, початковий код та багато іншого. Викрадені дані вже виставлені на продаж, хоча ціна не вказана, а дедлайн встановлено до 4 березня.

Оскільки здирники не надали жодних доказів своїх заяв, важко сказати, чи справді був злом і чи вдалося їм щось вкрасти у Epic Games.

Популярні новини зараз
Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Epic Games Store
Epic Games Store

Компанія також деякий час не зробила офіційної заяви щодо цього.

У заяві, наданій Eurogamer, Epic Games пізніше підтвердила, що проводить розслідування, але поки що не отримала жодних доказів того, що заяви групи Mogilevich є реальними. Хакери не надали Epic Games докази на запит.

Незважаючи на це, кожному, хто користується сервісами Epic Games, варто змінити пароль облікового запису та поставити двофакторну авторизацію.

Розробник Fortnite став черговим ігровим гігантом, якого вибрали мішенню для вимагання викупу.

Наприкінці минулого року компанія Insomniac Games була зламана, і всілякі приватні дані, такі як особиста інформація нинішніх та колишніх співробітників, початкові коди кількох ігор, слайди з детальним описом майбутніх планів і навіть раннє складання Marvel's Wolverine стали надбанням широкого загалу.

Кілька років тому CAPCOM також стала об'єктом атаки вірусу-здирника, а оприлюднені дані, серед іншого, розкрили графік виходу майбутніх ігор.

Жертвами хакерів раніше також ставали CD Projekt та Rockstar Games.

Нагадаємо, програмісти "на вихід": глава Nvidia заявив, що IT-шники вже не потрібні.

Раніше повідомлялося, потужніше ніж Apple? Tecno показала першу у світі портативну консоль з AR-окулярами.

Також, Age of Empires III знову на слуху: World's Edge вводить дві нові фракції та безліч інших доповнень.