Стрімінг та цифрові ігри стають невід'ємною частиною життя мільйонів дітей по всьому світу, що нещодавно викликало хвилювання та суперечки серед батьків молодшого покоління щодо їхнього впливу на здоров'я.

Тіна Баллок, операційний директор фірми Bullock Ward Mason, подала до суду кілька таких платформ, включаючи Roblox, звинувачуючи їх у шахрайстві і мікротранзакціях, спрямованих на привернення уваги дітей.

Roblox / фото: скріншот Youtube
Roblox / фото: скріншот Youtube

— Балок також бере участь у позові проти Call of Duty, Fortnite та Grand Theft Auto. Компанії, які стоять за цими іграми, відмовилися від коментарів.

Roblox – це соціальна платформа для підлітків, яка дає можливість створювати і відвідувати віртуальні розраховані на багато користувачів ігри.

Популярні новини зараз
Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

За словами Баллок, вони подають до суду на Roblox від імені батьків за:

  • порушення трудового законодавства,
  • неправдиву рекламу,
  • Використання дитячої праці у сфері цифрових ігор.

Roblox / фото: скріншот Youtube
Roblox / фото: скріншот Youtube

Баллок каже, що Roblox дозволяє гравцям витрачати реальні гроші на віртуальну валюту, яка називається "Robux".

Вона стверджує, що вимоги для конвертації Robux в реальні гроші є дуже високими, оскільки компанії забирають більшу частину виручки до своєї кишені.

"Гравці придбали Robux на суму 2,39 мільярда доларів за перші дев'ять місяців 2023 року."

Roblox / фото: скріншот Youtube
Roblox / фото: скріншот Youtube

— "Наприклад, за 4,99 долара можна купити 400 Robux, але 1000 Robux можна обміняти тільки на 3,50 долара."

Батьки вимагають компенсації та закликають компанії вживати додаткових заходів щодо попередження сімей про ризики, пов'язані з цифровими іграми.

Представник Roblox заявляє, що вони спростовують звинувачення та захищатимуться в суді.

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що і на гроків Fortnite чекає епічний кросовер з "Аватар": можна отримати планер Аппи, але це по-секрету

Вам буде цікаво дізнатися, Fortnite, Unreal та Gears of War під загрозою? Хакери зламали "Epic Games", акаунти вже у продажу