Відомий журналіст Том Хендерсон нещодавно поділився свіжими деталями стосовно очікуваної PS5 Pro. Його повідомлення зокрема стосується новаторської технології масштабування Spectral Super Resolution (PSSR), яка відкриває нові горизонти для майбутнього ігрового досвіду.

За словами Хендерсона, Sony має амбітні плани на цю технологію, сподіваючись досягти показників в 4K з частотою 120 кадрів в секунду та 8K з частотою 60 кадрів в секунду. Проте, ці цілі більше стосуються довгострокової перспективи, аніж безпосередньо майбутнього запуску PS5 Pro.

PS5 у стилі Marvel's Spider-Man 2, фото: SONY
PS5 у стилі Marvel's Spider-Man 2, фото: SONY

Плануючи можливості PS5 Pro, Sony виходить із більш стриманих показників. Наразі компанія тестує ігри на новій консолі з роздільною здатністю 4K при 60 кадрах в секунду та 8K при 30 кадрах в секунду. Хоча спеціалісти висловлюють сумніви, чи зможе кінцева версія пристрою підтримувати ці режими.

Хендерсон подає результати двох тестів, які демонструють відмінності між поточною PS5 та майбутньою PS5 Pro:

Популярні новини зараз
Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще
  • PS5 забезпечує роздільну здатність 1080p при 60 fps та 1800p при 30 fps, тоді як PS5 Pro показує 1440p при 60 fps за допомогою PSSR.
  • PS5 працює з частотою 60 fps без рейтрейсингу, в той час як PS5 Pro досягає такої ж частоти, але з активованим рейтрейсингом.

PlayStation 5 Pro. Фото скріншот з Youtube
PlayStation 5 Pro. Фото скріншот з Youtube

Подробиці щодо конкретних ігор, на яких проводилися тести, не розкриваються. Відомо лише, що для реалізації PSSR необхідно буде 250 МБ пам'яті.

Очікується, що PS5 Pro з'явиться на ринку наприкінці 2024 року, обіцяючи ігровій спільноті ще більш захопливий досвід завдяки передовим технологіям.