На недавній конференції розробників GDC 2024 Крістофер Дринг, голова порталу GamesIndustry.biz, поділився своїми спостереженнями щодо поточного стану ігрового дивізіону Microsoft, який, за його словами, зіткнувся з серйозними викликами.

Ось ключові пункти, на які варто звернути увагу:

Зниження продажів у Європі. Представники декількох компаній вказали на те, що продажі Xbox та ігор для нього у Європі продовжують знижуватися, з особливо вираженим падінням у поточному році.

Скептицизм серед розробників. Одна з відомих компаній, що випустила велику гру минулого року, висловила думку про відсутність сенсу у підтримці платформи Xbox, вказуючи на те, що більшість їх продажів припадає на ПК та PlayStation 5.

PlayStation VR2. Фото з вільних джерел
PlayStation VR2. Фото з вільних джерел

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку "Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Портинг ігор на PlayStation. Дринг вважає, що більшість ігор для Xbox з часом з'являться на PlayStation, оскільки Microsoft змінила свою стратегію, щоб залучити більше гравців з конкуруючої платформи.

Зменшення уваги до Game Pass. Журналіст також зазначив, що Microsoft нібито приділяє менше уваги своєму сервісу підписки Game Pass.

Проблеми з залученням розробників. За словами Дринга, існує ризик втрати інтересу з боку розробників та видавців до платформи Xbox, що може призвести до зниження кількості ігор для цієї системи.

Xbox. Фото: скриншот Youtube
Xbox. Фото: скриншот Youtube

Втім, Крістофер Дринг висловив упевненість у тому, що в Microsoft існує план для виходу з цієї складної ситуації. Компанія вже працює над наступним поколінням консолей, яке обіцяє стати великим технологічним стрибком.

Керівництво фірми також запевняє, що Xbox залишиться однією з ключових бізнес-складових Microsoft, попри звіти про скорочення дискових версій ігор у європейських магазинах та закриття відділів, відповідальних за торгівлю фізичними копіями.

Філ Спенсер, представник Microsoft, наголосив, що компанія не планує відмовлятися від фізичних носіїв, враховуючи активний інтерес з боку користувачів.

Раніше ми писали про шість культових ігор виходять на Xbox у березні.

Деякі ігри поза цим списком доступні вже сьогодні. Наприклад, рання версія Lightyear Frontier, яку називають "мирною фермерською пригодою у відкритому світі", і MLB The Show 24, де вам доведеться приміряти на себе роль баскетболіста.