Відомий південнокорейський технологічний гігант Samsung повернув собі статус найбільшого у світі виробника смартфонів. Це сталося після суттєвого падіння постачання продукції Apple на глобальному ринку у першому кварталі 2024 року.

Про це повідомляє авторитетна аналітична компанія International Data Corporation (IDC). За її даними, Apple поступилася лідерством, продемонструвавши падіння поставок на 10% порівняно з аналогічним періодом 2023 року. При цьому у світі обсяги постачання смартфонів у січні-березні 2024 року зросли на 7,8% і досягли 289,4 мільйонів одиниць.

Фото: Samsung
Фото: Samsung

Найбільша частка ринку (20,8%) припала саме на Samsung. Друге місце посіла Apple з 17,3% постачання, а бронзову медаль отримала китайська Xiaomi з 14,1% ринку.

Різке падіння продажів iPhone відбулося після сильних результатів Apple у грудні, коли компанія тимчасово випередила Samsung і стала найбільшим у світі виробником мобільних телефонів. Також на цей процес вплинуло посилення конкуренції з боку інших виробників, зокрема Huawei.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

iPhone 15 Pro, фото appleinsider
iPhone 15 Pro, фото appleinsider

"Ринок смартфонів виходить з турбулентності останніх двох років сильнішим і мінливішим. Споживачі вибирають дорожчі пристрої, знаючи, що вони будуть використовувати їх довше", – зазначила директор з досліджень IDC Worldwide Tracker Набіла Попал.

Нагадаємо, смартфони навчать вимірювати цукор у крові - і це лише початок

Як повідомляв "Знай.ua", клавіші знімати не доведеться: як швидко почистити клавіатуру комп'ютера

Знай.uа писав, це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять