Відразу два надійні інсайдери поділилися новими подробицями про складний пристрій, схожий на MacBook, над яким Apple зараз працює. Ноутбук матиме або 20,3-, або 18,8-дюймовий екран, а "серцем" стане новий чіп M5.

Очікується, що у складеному стані такий Макбук буде за розміром аналогічний поточній 13- або 14-дюймовій "прошке". Apple поки що не визначилася з моделлю, яка буде офіційно представлена.

Про це стало відомо завдяки повідомленню видання The Verge.

Новинки від Apple, скріншот: The Verge
Новинки від Apple, скріншот: The Verge

Основна мета компанії на даний момент полягає у створенні екрану, на якому не буде помітна складка у місці згину. Це сильно піднімає вимоги до специфікацій як самої матриці, і шарнірного механізму. Кінцева вартість такого макбука може зрівнятися з Apple Vision Pro (від $3499), якщо інженери не вигадають інший спосіб заощадити на екрані.

Популярні новини зараз
Після скандалу з Тищенком, військові вимагають жорсткого покарання для цивільних чоловіків Таких зібрали всього три "ластівки": у мережі показали унікальне тридверне авто від ЗАЗ Порошенко очолив рейтинг політиків, які шкодять Україні у війні з росією: спекулює на ЗСУ та несе негатив за кордоном Пенсіонерів забезпечать тимчасовою підтримкою: додаткові виплати до кінця 2024 року
Показати ще

Новинки від Apple, скріншот: The Verge
Новинки від Apple, скріншот: The Verge

У звіті сказано, що дебют MacBook з гнучким екраном намічено на 2026 рік. Він закладе основу нової категорії пристроїв Apple: у складеному вигляді – звичайний лаптоп, а в розкладеному та з підключеними аксесуарами – моноблок.

Складаний MacBook - не єдиний складний пристрій, над яким, за чутками, працює Apple. Є інформація про доладний iPhone і доладний iPad які все ще знаходяться на ранній стадії. Тобто найближчими роками вони точно не вийдуть.

Новинки від Apple, скріншот: The Verge
Новинки від Apple, скріншот: The Verge

Нагадаємо також той момент, що на презентації 7 травня Apple представила два планшети, включаючи iPad Pro з OLED-дисплеєм та новим чіпом M4. Далі на черзі – WWDC 2024, яка проходитиме на початку червня. На ній покажуть iOS 18, який принесе найбільше оновлення в історії iPhone.

Нагадаємо, відключення цієї функції в смартфоні подарує спокій і збереже роботу акумулятора.

Раніше повідомлялося, як Palaroid: Instagram презентував нові Stories, "тихоням" сподобається.

Також, Nintendo підтверджує - консоль Switch 2 вже в дорозі.