Смартфони стали невід'ємною частиною нашого життя. Вони постійно удосконалюються, отримують нові функції та можливості. Однак, як виявляється, не всі ці нововведення користуються пристроям. Зокрема, останні дослідження показали, що одна з найпопулярніших функцій значно скорочує зарядку.

Йдеться про функцію Always On Display (AOD), яка дозволяє відображати на екрані смартфона корисну інформацію навіть тоді, коли він перебуває в режимі очікування.

Смартфон. Фото: скрін youtube
Смартфон. Фото: скрін youtube

Це може бути годинник, дата, повідомлення та інші віджети, налаштовані користувачем для відображення. На перший погляд, ця функція здається дуже зручною та корисною. Проте, як показали дослідження, вона має істотний недолік.

Виявилося, що при активації функції AOD телефони розряджаються в 3-5 разів швидше, ніж із вимкненою функцією.

Популярні новини зараз
Вже ніхто не сховається: військовозобов’язаних внесуть до єдиного реєстру – ТЦК дізнається про все Продукти продаватимуть за новими правилами: чи постраждає звичний раціон українців ПриватБанк блокує гроші пенсіонерів Вистачить на кілька буханок хліба: пенсіонерам доплатять у вересні 570 гривень
Показати ще

Телефон iPhone 14 Pro Max, наприклад, з вимкненою функцією AOD працював без підзарядки 466 годин, а з увімкненою - всього 122 години. Google Pixel 7 Pro показав результат 367 годин без AOD та 139 годин з ним. Xiaomi 12S Ultra працював 495 годин без цієї функції та всього 103 години з нею.

Samsung Galaxy S22 Ultra протримався 417 годин без AOD та 136 годин із включеною функцією.

Різні моделі телефонів по-різному реагують на активацію AOD. Найкраще з цією функцією справляються флагмани від Google та Samsung. А ось iPhone і Xiaomi показали помітно найгірші результати при включеній функції Always On Display.

Нагадаємо, якщо смартфон "закипає": як врятувати пристрій від перегріву та чому це відбувається

Як повідомляв "Знай.ua", різкі стрибки напруги вже набридли: як уникнути пошкоджень побутової електроніки

Знай.uа писав, як повернути віддалені контакти за 5 хвилин: простий лайфхак для Android