Всі ми хочемо, щоб наші смартфони пропрацювали на одній зарядці якнайбільше. Однак навіть новий гаджет із потужною батареєю може і не протримати заряд до кінця дня. Часто заряджати, по-перше, не зручно, а по-друге, не зовсім правильно. Через часту зарядку батарея швидше зношується і чим далі, тим гірше тримає заряд.

Фахівці одного із сервісних центрів розповіли українцям, як можна зробити так, щоб телефон не розряджався вдвічі довше, ніж звичайно.

Обов'язково спробуйте повторити це зі своїм девайсом.

Заряджання смартфона. Фото: скрін youtube
Заряджання смартфона. Фото: скрін youtube

Потрібно виконати лише п'ять дій

Щоб смартфон не розряджався якнайдовше потрібно виконати ряд простих маніпуляцій:

Популярні новини зараз
З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Контролюйте рівень яскравості екрану

У деяких він регулюється автоматично – у такому випадку вимкніть цю функцію. Встановіть яскравість лише на рівні 30-50%. Цього достатньо для нормальної роботи з пристроєм та акумулятора така яскравість не є накладною.

Змініть фон з білого на темний

Це також допомагає заощадити відсотки на акумуляторі. І в жодному разі не встановлюйте так звані «живі» шпалери. Можливо це й красиво, проте споживають такі анімації надто багато ресурсу.

Смартфон, скріншот: YouTube
Смартфон, скріншот: YouTube

Завжди вимикайте Wi-Fi, Bluetooth та GPS , якщо ви ними не користуєтеся. Наприклад, часто в дорозі ми користуємося мобільним інтернетом, і вайфай не потрібний, але він залишається увімкненим. Всі ці бездротові технології також сильно зменшують заряд батареї.

Не нехтуйте режимом політ

Особливо доречно його включати на ніч, коли телефоном ви не користуєтеся, але вимикати зовсім не хочете, або плануєте скористатися будильником.

Зарядка телефону. Фото Freepik
Зарядка телефону. Фото Freepik

Завжди повністю закривайте програми

Якщо ви вийдете з програми, це не означає, що ви її закрили. Повноцінно вона закривається тільки тоді, коли ви посвайпа все вкладки.

А ще, періодично очищайте кеш та історію браузера. Деякі смартфони мають функцію "Економія заряду". Нею також варто активно користуватися.

Нагадаємо, які вхідні дзвінки повинні вас налякати: ці цифри "нічого хорошого" не несуть.

Раніше повідомлялося, 4 млн гривень, щоб пограти: рідкісний "золотий" картридж для Nintendo виставили на аукціон.

Також, вимкніть ці прилади з розетки, як вирушайте з дому: правила, які не можна забувати.