Багато хто критикує YouTube за те, що він переповнений сумнівним контентом для дітей, часто наповненим прихованою рекламою та небезпеками для дитячої психіки. Але серед усього цього шуму є люди, які витрачають місяці на створення шалених проектів, як, наприклад, Алекс Кореа, відомий на YouTube як No Bitrate.

На каналі Алекса ви знайдете "найдурніші і найнебезпечніші речі, які тільки можна знайти в мережі", як він говорить сам. Але це більше, ніж просто розвага – Алекс примудряється вставляти у свої відео і фізику, і математику, і навіть наукові експерименти, хоч і в досить шаленій манері.

Mario Kart / фото: Bloomberg
Mario Kart / фото: Bloomberg

Нещодавно Алекс вирішив втілити в життя одну з найшаленіших ідей - створити справжні зелені панцирі з Mario Kart і навчитися стріляти ними з даху машини, що рухається. Він хотів зробити їх максимально схожими на ті, що ми бачимо в іграх, хоча швидко зрозумів, що фізика Mario Kart далеко не завжди збігається з реальним життям.

Кореа та його команда зіткнулися з безліччю технічних завдань: від того, як запустити ці снаряди з потрібною швидкістю, до того, як зробити це безпечно та легально. Наприклад, вони виявили, що використання дистанційного керування автомобілем для запуску панцирів було б незаконним, але сидіти в машині та запускати їх вручну – цілком допустимо.

Популярні новини зараз
Курців схватить удар не тільки по легенях: 1 жовтня сигарети злетять в ціні В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни" З 1 жовтня платіжки за світло зміняться "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Mario Kart у реальному житті / фото: скриншот Youtube
Mario Kart у реальному житті / фото: скриншот Youtube

Хоча методи безпеки у Алекса далекі від ідеальних, результати їхньої роботи вражають. Нехай ці панцирі і не завдають такої ж шкоди, як в іграх, вони безперечно викликають захоплення.

Проекти на кшталт цього дають надію, що розумні люди можуть робити дурні речі з розумом. А можливо, це надихне молодих глядачів зацікавитись наукою та інженерією. До того ж відео Алекса – це завжди смішно, динамічно і дуже захоплююче.

Нагадаємо, до виходу готується новий RPG-хіт у жанрі кіберпанку: що відомо про Sky Dust

Раніше ми писали про гру, де можна посваритися із кошиком для білизни: анонс симулятора побачень Date Everything

Читайте також: Microsoft Flight Simulator 2024 перевершив гравців рівнем реалізму