Для всіх наших дорогих і шанованих читачів, які люблять проводити час за відеоіграми, є новини зі світу кіберспорту. Справа в тому, що з 2024 року студія Valve реалізує комплексний план з нагляду за кіберспортивною діяльністю, пов'язаною з Counter-Strike 2.

Компанія вводить нову систему, яка чітко розмежовує рейтингові та нерейтингові турніри. Valve оголосила про детальний план та набір правил, які набудуть чинності в 2025 році, що надасть компанії повний контроль над кіберспортом у Counter-Strike 2.

Про це стало відомо завдяки інформації на форумі github.

Counter-Strike, скріншот: X
Counter-Strike, скріншот: X

Нова система класифікує турніри на рейтингові та нерейтингові категорії, таким чином відокремлюючи великі змагання від другорядних. Крім того, буде створено чіткий графік значущих подій на два роки наперед.

Популярні новини зараз
Небезпечна хвороба повертається: через травму пальця хлопчик потрапив до інтенсивної терапії До 9,99 грн за куб: кому доведеться більше платити за газ Українка була в шоці від харчування в школі – таке і свиням соромно давати Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати
Показати ще

Основні правила та структура

Ключовою особливістю цієї системи є Valve Rating System (VRS), яка визначатиме рейтинг команд. Запрошення на всі турніри базуватимуться насамперед на цьому рейтингу, а в деяких івентах можна буде пройти кваліфікацію на певні слоти.

1. Класифікація турнірів:

Ліцензійні турніри: Вимагають наявності ліцензії Valve та будуть зараховані.

Неліцензійні турніри: Вимагають спрощеної ліцензії та не дають очок VRS.

Counter-Strike 2, скріншот: YouTube
Counter-Strike 2, скріншот: YouTube

2. Окуляри рейтингу:

Лише ліцензійні турніри дають очки VRS.

Неліцензійні турніри з високими призовими та популярністю не впливатимуть на рейтинг.

3. Рівні турнірів:

Рівень 1: Команди з 1 по 9 місця в рейтингу Valve мають пріоритет. Команди з нижчим рейтингом запрошуються, якщо команди з вищим рейтингом відмовляються.

Рівень 2: Запрошуються команди, які посіли 9 місце та нижче. Для запрошення команд із певних країн може бути застосований національний фільтр.

4. Протокол запрошення:

Для турніру із 16 команд запрошуються 24 команди; 8 команд з найвищим рейтингом автоматично проходять кваліфікацію, а 16 команд змагаються за місця, що залишилися.

Дві команди можуть бути запрошені безпосередньо на кожні вісім команд в основному турнірі, за умови, що основні гравці входять до Топ-8 найкращих у світі або виграли турнір Топ-1 за останній рік.

5. Правила кваліфікації:

Команди, запрошені безпосередньо, повинні змагатися у закритих кваліфікаціях та починати з найнижчого номеру посіву.

Скіни для Counter-Strike 2, скріншот: Steam
Скіни для Counter-Strike 2, скріншот: Steam

6. Тимчасові рамки оголошення:

Турніри рівня 1, що розпочинаються у 2026 році, мають бути оголошені до 1 січня 2025 року. Турніри після 31 грудня 2026 року мають бути анонсовані за 24 місяці до їх проведення.

Турніри 2-го рівня слід анонсувати за три місяці.

7. Конфлікт інтересів:

Оператори турнірів та команди повинні уникати конфліктів інтересів та ексклюзивних угод, забезпечуючи єдині правила для всіх.

8. Турніри без рейтингу:

Призовий фонд обмежений 100 000 доларів за турнір, а максимальний річний розподіл призів становить 250 000 доларів.

Організатори на власний розсуд визначають запрошення та формати турнірів на власний розсуд.

Мета ініціативи Valve - внести структуру та прозорість у кіберспортивну сцену Counter-Strike 2, забезпечивши чесну конкуренцію та чіткі шляхи для команд, що базуються на результатах виступів. Очікується, що ця нова система підвищить чесність та азарт змагального ландшафту гри.

Нагадаємо, CS уже сидить "у печінках"? Ця гра не розчарує: огляд нового тактичного шутера Spectre Divide.

Раніше повідомлялося, FIFA, NBA 2K, Tekken та ніякий Dota 2: озвучено список ігор, які будуть на Кіберолімпіаді 2025 року.

Також, українські кіберспортсмени чекають на кінець війни: мільйони вже закінчуються.